Afacere cu investiție mică - ciupercăria

Apr 27, 2018

ciuperci-800.jpg

O mică afacere cu ciuperci poate fi înființată de orice familie, fiind o oportunitate de afaceri în agricultură chiar și pentru persoanele care nu dețin teren agricol.

Cu o investiție inițială de 500 de euro și deținând spațiul adecvat (o mică clădire în curte, un beci spațios, etc.), ciupercăria poate aduce un venit lunar de 250 – 400 euro.

Cum piața este inundată de ciuperci Champignon de import sau de la ciupercării mari, se poate începe cu ciuperca Pleurotus, care este mai puțin pretențioasă și are un preț mai bun la vânzare.

Din ce în ce mai multă lume vrea să mănânce sănătos. Din ce în ce mai multă lume ține post sau preferă dieta vegetariană, iar cu ciuperci avem alegerea perfectă și delicioasă. Dintre toate culturile, cea cu ciuperci aduce cel mai mare randament pe metru pătrat. La o cultură intensivă de ciuperci se obțin 5-6 recolte pe an!

ciuperci-pleurotus.jpg

Piața ta: magazine tip aprozar, lanțuri de hypermarketuri și supermarketuri, piețe agro-alimentare, restaurante, unități tip fast-food, pizzerii, fabrici de conserve, pensiuni, export.

De ce să începi o afacere cu ciuperci:

  • Materialele necesare producției de ciuperci sunt foarte ieftine și ușor de procurat (paie, balegar).

  • Ai nu mai puțin de 5 sau 6 recolte pe an, deoarece ciupercile sunt cultura cu cel mai mare randament pe metru pătrat!

  • Lucrezi împreună cu familia!

  • Ai piața de desfacere pentru ciuperci tot timpul anului dar în special în perioadele de post!

  • Vegetarienii și cei care au probleme de sănătate sau doresc să-și mențină o bună formă fizică se dau în vânt după ciuperci pentru că sunt bune și sănătoase.

Surse: agrointel, manager

 

Articole similare selectate pentru tine