Compania românească TeraSteel a deschis fabrică în Lescovac

Jun 17, 2018

terasteel.jpg

TeraSteel e prima companie românească ce a deschis o unitate de producție în afara țării. Compania care face parte din grupul TeraPlast a pariat pe o fabrică în orașul sârbesc Leskovac, iar rezultatele încep să se vadă încă din primul an.


În 2017, TeraSteel din cadrul grupului TeraPlast, devenea prima companie românească ce reușea să deschidă o fabrică în afara țării. Cei de la Terasteel pariau pe o unitate de producție în orașul sârbesc Leskovac.

Astăzi, primarul orașului Leskovac, Goran Cvetanovic a vizitat Bistrița și unitatea de producție din Sărățel. Alături i-a fost și președintele de Consiliu Județean, Radu Moldovan, scrie bistriteanul.

Pariul făcut cu fabrica din Serbia pare să fie unul câștigător, directorul adjunct al TeraPlast susținând că s-a reușit cu unitatea de producție din străinătate într-un an, cât se reușea în patru ani, în România.

„Ne bucurăm că rezultatele din Serbia confirmă așteptările noastre. Luna aceasta este a doua lună în care reușim să depășim vânzări de un milion de euro făcute de fabrica din Serbia. Ca să ajungem unde ajungem în Serbia după un an, în Bistrița ne-ar lua vreo 4 ani să ajungem la nivelul de producție pe care îl estimăm anul acesta în Serbia. Lucrul acesta îl facem cu peste 50 de colegi pe care îi avem acolo”, a declarat, în cadrul vizitei oficiale a primarului orașului Leskovac, directorul general adjunct al grupului TeraPlast, Alexandru Stânean.

Acesta a mai spus că salariile oferite muncitorilor din Serbia sunt comparabile cu cele încasate de români. În Serbia însă, compania nu are probleme cu resursa umană.

„Cea mai mare problemă pe care o avem aici este o lipsă a resurselor umane. Acest lucru are două părți: o parte complicată pentru mediul de afaceri și o parte bună pentru oameni pentru că sunt obligați să le crească salariile”, a completat președintele de Consiliu Județean, Radu Moldovan.

 

Articole similare selectate pentru tine