De ce este Batman cel mai important super-erou al benzilor desenate?

Apr 04, 2019

Batman

Batman reprezintă culminarea muncii umane asupra lui, puterea minții și voinței. În abilitățile sale nu are nimic supranatural. El este un om cu puterile care ni se par a fi și nouă la îndemână.

Cei care au lucrat îndeaproape la Batman aveau diferite comentarii cu privire la semnificația și importanța Cavalerului Întunecat. Fostul președinte și redactor-șef al DC Comics, Jenette Kahn a scris: "Batman este un mortal obișnuit care singur s-a realizat ca super-erou prin disciplină, devotament și determinare. Mereu am crezut că asta înseamnă că și eu pot fi tot ce am vrut să fiu." Conceptul de muncă în sine se bazează în mare măsură pe mitologia lui Batman. "Batman este cel mai real dintre super-eroii mari. El nu și-a luat puterea prin a fi lovit de fulger, nu sa îmbăiat în substanțe chimice sau s-a născut pe altă planetă, nu este extraterestru sau zeu, ci puterea a luat-o într-un mod vechi – câștigând-o. Pentru toate abilitățile pe care le are, a transpirat foarte mult", explică scriitorul și editorul Denis O'Nil.

Batman

Cred că fiecare cititor al benzilor desenate cu Batman, la un moment dat a dorit să se dedice exercițiilor pentru a controla cât mai bine corpul, așa cum îl controlează Batman, să aibe aceeași etică și să facă cât mai bine posibil în general. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre Batman este spectrul abilităților sale. El este bun în multe lucruri, pentru că multe lucruri sunt necesare în misiunea sa. Aceasta ne trimite în mod clar mesajul că nu trebuie să acceptăm limitările în a obține capacități în diverse domenii. Batman este important deoarece ne încurajează să recunoaștem propriile noastre potențiale.

Mesajul filmului World War Z

Deși fictiv, Betmen este un portret al unei persoane care a devenit un erou al muncii, dedicării și disciplinei sale. În plus față de benzi desenate, filme, serii animate, figuri de acțiune și costume, Batman este mult mai mult. Este o credință că putem fi ceea ce dorim și ne arată modalitatea de a face acest lucru. Citind benzi desenate sau vizionând filme, ridicăm limitele așteptărilor noastre de sine. Motivația pe care ne-o dă îl face să fie cel mai real personaj fictiv vreodată. Cu toții putem depăși limitele așteptărilor noastre. Este suficient să găsim acea parte din Batman în noi și să o folosim.

Batman

În versiunea originală a poveștii și majoritatea celor repovestite, identitatea secretă a lui Batman este Bruce Wayne, un milionar în USD (mai târziu miliardar), afemeiat, american, industrialist și filantrop. Fiind martor la uciderea părinților săi atunci când era copil, el jură că se va răzbuna pe răufăcători, un jurământ solemn care este egalat numai de măreția idealului său de justiție. Wayne se antrenează atât fizic cât și psihic, realizându-și un costum care are ca temă liliacul, el dorind să fie considerat drept un simbol al dreptății. Batman este legiuitorul orașului american ficțional, Gotham, asistat de variate personaje adjuvante, incluzându-l pe partenerul său în combaterea nedreptății, Robin, majordomul său Alfred Pennyworth, comisarul poliției Jim Gordon, și ocazional eroina Batgirl. El se luptă cu foarte mulți răufăcători cum ar fi: The Joker, The Penguin, Riddler, Two-Face, Poison Ivy și Catwoman. Spre deosebire de alți supereroi, el nu posedă nici o putere fantastică; își folosește numai intelectul, abilitățile de detectiv, știința și tehnologia, averea, puterea fizică, abilitățile în artele marțiale, voința de fier, frica și intimidarea în continua sa luptă cu lumea răului.

Batman

Betmen, unul dintre cei mai cunoscuți super-eroi din lume, anul acesta aniversează 80 de ani. Atâția au trecut de când Cavalerul Întunecat a apărut pe pagina 27-a a benzilor desenate Detective Comic. La fel ca și mulți super-eroi americani, Betmen a apărut în timpul epocii de aur a comicului, acoperind perioada din anii treizeci și cincizeci ai secolului trecut. La un an după prima apariție în ediția Detective Comic din 1939, Betmen primește propria serie în care vor fi incluse și multe alte personaje. Cititorii benzilor desenate din Iugoslavia l-au cunoscut câteva decenii mai târziu, prima apariție fiind în revista Politikin Zabavnik din 1971. După premiera din Politikin Zabavnik, călătoria lui Betmen către cititori a fost ulterior găsită prin diverse publicații, de la Eks Almanah până la TV Revija.


Momentele cheie din istoria lui Betmen:

În 1939 - prima apariție a lui Betmen pe pagina 27-a a benzilor desenate Detective Comic, creatorii lui fiind Bob Kejn și Bil Finger; În 1940 - a primit propria serie; În 1943 - s-a înregistrat primul film despre Betmen cu actorul Luis Vilson; În 1966 - a început să se difuzeze serialul cu Adam Vesta în rolul principal; În 1986 - apare primul joc video cu Betmen și novela lui Frenk Miler – Întoarcerea Cavalerului Întunecat  (The Return of the Dark Knight); În 1992 - a fost creată o serie animată; În 1993 - apar benzile desenate Knightfall; În 2005 - apare filmul Betmen - începutul, prima parte a trilogiei lui Christopher Nolan; În 2011 - apare jocul video Arkam Siti, unul dintre cele mai bune jocuri video cu Betmen; În 2016 - apare filmul Betmen împotriva lui Superman. Aceasta este prima dată când cei doi mari super-eroi au apărut împreună în film; În 2017 - apar filmele Lego Betmen și Liga Justiției; În 2019 – se aniversează 80 de ani de la apariția lui Betmen și a apariției numărului jubiliar 1000, al revistei de benzi desenate Detective Comic.

 

Articole similare selectate pentru tine

Munții Bucegi sunt cufundați în mitologie

Fotograful englez Charles Emerson a surprins în imagini spectaculoase Munții Bucegi, în cadrul unui ”eseu fotografic” intitulat ”Mitul și muntele”. Jepii Mici, Sfinxul sau vârful Omu sunt doar câteva dintre obiectivele montane care i-au părut lui Charles Emerson ”cufundate în mitologie”.