Tinerii polonezi vor fi scutiți de impozitul pe venit

Jul 09, 2019

varsovia-850x450.jpg

Parlamentul Poloniei a început dezbaterile privitoare la o propunere de eliminare a impozitului pe venit pentru majoritatea polonezilor cu vârste de sub 26 de ani în condiţiile în care guvernul polonez încearcă să-i ademenească înapoi în ţară pe cei plecaţi să muncească în străinătate.


Polonia a aderat la Uniunea Europeană în 2004. De atunci 1,7 milioane de oameni au părăsit ţara îndreptându-se către alte ţări din bloc. „E ca şi când întreaga Varşovie ar părăsi Polonia. Trebuie să-i atragem pe tineri înapoi în ţară", a declarat Mateusz Morawiecki, premierul polonez, în faţa parlamentarilor, scrie rgnpress.ro. Guvernul, care vrea ca parlamentarii să aprobe planul pentru ca acesta să intre în vigoare, a declarat că de această măsură vor beneficia aproximativ 2 milioane de oameni, aceasta urmând să coste aproximativ 2,5 miliarde de zloţi, sau aproximativ 590 milioane de euro. Polonezii cu vârste de sub 26 de ani nu ar plăti niciun impozit pe veniturile de până la 85.000 de zloţi sau 20.000 de euro. Măsura îi exclude totuşi pe cei care au propriile companii. Polonia a înregistrat patru ani de creştere economică solidă ce a generat temeri în creştere în rândul angajatorilor privitor la deficitul de forţă de muncă. Angajatorii au devenit din ce în ce mai dependenţi de muncitorii din alte ţări.

 

Articole similare selectate pentru tine

Varșovia: Ieri a fost Moscova, azi Bruxellesul ne ia libertatea!

Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile din Varşovia, miercuri, pentru o manifestare organizată de extrema dreaptă, au mărşăluit sub sloganul „Polonia pentru polonezi” şi au dat foc steagului Uniunii Europene.

Goralii, românii din Polonia

În Munții Tatra din sudul Poloniei trăiesc români care au emigrat acolo în urmă cu sute de ani. În pofida trecerii timpului, goralii, una dintre cele mai puțin cunoscute grupări românești, nu și-au uitat obiceiurile.

Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań

Artiştii români au expus, până pe 11 mai, la Festivalul de Benzii Desenate de la Poznań, cel mai mare eveniment de acest gen din Polonia. Festivalul s-a desfăşurat la Biblioteca Universitară din oraş, singura din Polonia care se ocupă în mod academic de banda desenată și care deţine cea mai amplă colecție din țară ce însumează peste 15.000 de ilustraţii, scrie rri.ro.