Simona Halep, prima jucătoare din România care câștigă Wimbledonul

Jul 16, 2019

halep.jpg

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneulul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.


Mişcarea şi precizia loviturilor au fost în dreptul Simonei Halep, care a ajuns incredibil la unele mingi ce păreau imposibil de returnat. Însă românca le-a ajuns şi le-a trimis înapoi imparabil. La acest joc foarte bun al Simonei Halep s-au adăugat şi obişnuitele greşeli neforţate pe care Serena Williams le face în partidele ei. Serena Williams a declarat că Simona Halep a jucat excepţional în finala de la Wimbledon şi a subliniat că merită toate felicitările pentru victoria obţinută, scrie miscareaderezistenta.ro. Fostul tenismen Ilie Năstase a declarat că victoria obţinută de Simona Halep în finala turneului de la Wimbledon este cel mai istoric rezultat al tenisului românesc. El a precizat că nu se aştepta ca Simona Halep să o învingă atât de categoric pe Serena Williams. Năstase a mai spus că Halep face parte din galeria celor mai mari sportivi români. Simona Halep a fost felicitată de însăși ducesa de Cambridge, Kate Middleton, soția prințului Harry al Marii Britanii, venită special pentru acest moment fericit din cariera Simonei. La meci au asistat atât ducesa de Cambridge, Kate, cât și ducesa de Sussex, Meghan Markle. Regina gimnasticii mondiale, Nadia Comăneci, a caracterizat-o drept “regina ierbii” pe Simona Halep, după ce aceasta a câştigat turneul de la Wimbledon. Nadia Comăneci consideră luna iulie una foarte frumoasă pentru România în ceea ce priveşte sportul: “La 18 iulie 1976 am primit eu 10-le perfect. Aşa că iulie este o lună frumoasă în istoria sportului românesc. Acum 43 de ani l-am avut pe Ilie Năstase în finală, iar astăzi Simona a mers un pas mai înainte. Ea face istorie şi este singura româncă cu două titluri de Grand Slam”. Managerul FC ”Viitorul”, Gheorghe Hagi, a spus că Simona Halep duce România în elita sportului mondial după victoria de la Wimbledon.

simona-halep-si-novak-djokovic-la-balul-campionilor-de-la-wimbledon-web.jpg

Jucătorul Novak Đoković a câștigat turneul de la Wimbledon, după ce l-a învins pe elvețianul Roger Federer cu 7-6 (7-5), 1-6, 7-6 (7-4), 4-6, 13-12 (7-3), la capătul celui mai lung meci din istoria turneului: 4 ore şi 55 de minute. Novak Đoković a vorbit în termeni laudativi despre Simona Halep şi România. Cei doi campioni de la All England Club s-au fotografiat împreună, alături de trofee, conform tradiției. Apoi, la dineu, Nole, care a ajuns la titlul de Mare Slam cu numărul 16 a vorbit despre marea campioană, care a reuşit o performanţă rară. "Simona cunoaşte jocul, are spirit de luptă, acum are şi experienţă. Este extraordinar să ştii că ţări mici, precum România şi Serbia, care sunt şi vecine, se descurcă atât de bine pe scena mondială", a spus Novak Đoković, la Dineul Campionilor de la Wimbledon.

Foto: Digi24; Twitter Wimbledon;

 

Articole similare selectate pentru tine

Simona Halep și Horia Tecău, cei mai buni jucători români de tenis din 2015

Simona Halep și Horia Tecău au fost desemnați cea mai bună jucătoare, respectiv cel mai bun jucător român de tenis pe anul 2015, joi seara, la clubul Fratelli, în cadrul unei gale organizate de Federația Română de Tenis.

Crucea lui Novak Đoković

Cel mai bun jucător de tenis al momentului, Novak Đoković, și-a demonstrat din nou clasa, câștigând turneul Australian Open, spulberându-l în finală pe britanicul Andy Murray, tenisman aflat pe locul 2 în clasamentul mondial.