Misterioasa casă Winchester

Aug 28, 2019

winchester.jpg

În 1886, o femeie excentrică pe numele ei Sarah Winchester, a călătorit de la New Haven, Connecticut, la San Jose, California, pentru a începe o nouă viață. Ea a cumpărat o mică fermă de opt camere și a inițiat un mic proiect de renovare, care însă a avut o durată de 36 de ani și un cost de 5,5 milioane de dolari (în bani timpului), oprindu-se doar când a decedat în 1922.


Când a fost terminată, Winchester Mansion era deja o vilă modernă cu instalații sanitare interioare, lifturi multiple, duș fierbinte și încălzire centrală. Avea peste 160 de camere și 40 de dormitoare, 10.000 de ferestre și chiar 2 subsoluri. Bineînțeles, asta nu este totul bizar la această casă. Dintre toate cele 2.000 de uși, una duce la o cădere de la aproximativ 3 metri înălțime până la o chiuvetă din bucătărie, iar alta duce la o cădere de circa 5 metri până în gradina de jos iar unele uși nu duc nicăieri.

winchester1.jpg

Ciudățeniile nu se opresc aici. Unele scările duc direct în tavane, iar ferestre foarte scumpe au fost instalate în locuri unde nu primesc absolut deloc lumină. Mai multe pasaje secrete împânzesc casa. Un cabinet deosebit de ciudat, atunci când este deschis, accesează treizeci de camere ale casei. Nimeni nu știe de ce doamna Winchester a cerut aceste schimbări bizare constante în casa ei foarte mare.

winchester4.jpg

Cea mai răspândită poveste este că doamna Winchester a fost bântuită de spiritele celor uciși de pușca Winchester, pe care o inventase compania soțului ei. Potrivit wikipedia.org, după ce soțul ei a murit de tuberculoză în 1881, Sarah Winchester a moștenit peste 20 de milioane de dolari (aproape 520 de milioane în zilele noastre) cât și compania Winchester care producea arme. Aceasta din urmă îi aducea un venit de aproximativ 1000 de dolari pe zi (undeva la 25000 în zilele noastre). Un medium i-ar fi spus că pentru a se evita spiritele rele, va trebui să se mute în afara orașului, să cumpere o casă și să construiască nonstop ca spiritele să nu o găsească.

winchester2.jpg

Unele teorii spun că ea credea că de îndată ce construcția ar fi terminată, ea va muri. Alte teorii sugerează că a construit casa ca un labirint, pentru a menține fenomenele paranormale departe de ea. Pe măsură ce construcția înainta, ea dormea în fiecare noapte în alt dormitor și umbla pe căi labirintice în casa ei. În 1906 un cutremur masiv a lovit Zona Bay. Sarah a interpretat acest lucru ca un semn de la spirite că era prea aproape de finalizare și a ordonat ca jumătatea din față a casei să fie ascunsă, deși acum este deschisă, semnele de avarie cauzate de cutremur sunt încă vizibile. La începutul anilor 1990 managementul de la Winchester a efectuat o analiză științifică a proprietății cu ajutorul parapsihologului, cercetător în domeniul paranormal, Christopher Chacon, pentru a studia fenomenele paranormale care ar fi avut loc în casă.

winchester3.jpg

Ancheta de 24 de ore pe zi, a inclus intervievarea a peste 300 de persoane cu privire la experiențele lor asupra proprietății și a folosit tehnologie de ultimă oră care a analizat fiecare aspect al mediului pentru orice fenomene neobișnuite. Astăzi sunt disponibile pentru vizitatori, turneul casei, un tur prin grădină și turneul “În spatele scenei” prin încaperile și pasajele secrete. În mod ciudat, turneul “În spatele scenei” nu este disponibil pentru copii sub nouă ani. Casa și povestea lui Sarah sunt prezentate în filmul Winchester din 2018.

Conu Ticu

 

Articole similare selectate pentru tine