Popeye the Sailor Man a existat cu adevărat

Sep 12, 2019

pop1.jpg

Numele său adevărat a fost Frank "Rocky" Fiegel și s-a născut în 1868 în Polonia. La pensie, fostul marinar a fost angajat la taverna Wiebusch’s din orașul Chester, Illinois, pentru a curăța și menține ordinea. Avea o reputație de a fi mereu implicat în lupte, așa că avea un ochi deformat ( de unde și renumele „Pop-eye”).


Datorită faptului că mereu fuma din pipa sa, vorbea doar cu o parte a gurii. De-asemenea îi plăcea să fie în preajma copiilor. Nu se știe despre aventurile sale imaginare și despre forța sa fizică. Autoarea lui Popeye, Elzie Crisler Segar, născută în Chester, l-a cunoscut pe Frank atunci când tânărul își spunea poveștile, iar ani mai târziu l-a transpus în personajul Popeye the Sailor Man.

70455995_135353214387892_4937472417544011776_n.jpg

Autoarea lui Popeye, Elzie Crisler Segar

Datorită E.C. Segar, Popeye Marinarul a devenit un personaj celebru de benzi desenate și de desen animat. Debutul a fost în 1929 în revista de benzi desenate Timble Theatre, fiind înfățișat ca un marinar musculos, care fumează dintr-o pipă grosolană. Mitul spanacului care îi dă puteri supraomenești s-a născut dintr-o simplă greșeală de tipar, conform căreia această legumă conține de 10 ori mai mult fier decât în mod obișnuit.

pop-76816.jpg

În 1933 Popeye face prima apariție pe marele ecran, alături de iubita lui Olive Oyl și rivalul său Bluto, desen animat realizat de Frații Dave și Max Fleischer, cei care vor continua seria de desene animate până în 1942, când va începe perioada Famous Studios (1942 - 1957). Este și episodul primei apariții a cântecului "I'm Popeye the Sailor man", compus special pentru acest desen animat. În 1956 desenele animate făcute de Famous și Fleischer Studios au debutat pe micul ecran. După 3 ani de la ultimele desene animate produse de Famous Studios, s-a început difuzarea unui serial TV produs de King Features Syndicate, în doar 2 ani fiind realizate peste 200 de episoade. În acestea, designul personajelor Popeye și Olive fiind asemănătoare celora din Famous Studios, dar Bluto a revenit la silueta de obez și purta numele de Brutus. Wimpy a apărut mult mai des în serie, decât în perioada când desenele animate erau produse de Famous Studios.

Popeye_Vol9.jpg

Seriile ulterioare erau produse de Hanna - Barbera, în care Olive Oyl a revenit la designul inițial, din perioada Fleischer. Apare și seria "Popeye and Son", produsă tot de Hanna - Barbera, în care Olive și Popeye erau căsătoriti și aveau un băiat pe nume Popeye Jr. În 2000 incepe să fie difuzat pe Cartoon Network "The Popeye Show", serial care conține desenele din era Famous și Fleischer Studios în versiunile lor originale, alb-negru sau color. Desenele animate cu Popeye continuă să ne bucure și azi, fiind difuzate în prezent pe postul Boomerang.

Sursa: ro.wikipedia.org

 

Articole similare selectate pentru tine