Sorin Jivcu a câștigat Marele Premiu

Sep 21, 2019

jivcu1.jpg

Sorin Jivcu, instrumentist, care provine din Serbia, a câștigat marele premiu al Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XIX-a, de la Alba Iulia. Acesta a interpretat în concurs cântece la clarinet.


La ediția din acest an a festivalului au urcat pe scenă, în concurs, 36 de soliști vocali și instrumentiști din toate zonele României, din Republica Moldova, Bucovina și Serbia. David Butan (clarinet), Sorin Jivcu (clarinet) și Silvia Adamovici (vocal) au reprezentat Serbia, scrie alba24.ro. Inițiat și susținut de compania JIDVEI în urmă cu aproape două decenii, festivalul-concurs a devenit un eveniment național de tradiție, o imagine emblematică a festivalurilor de folclor din România. De 19 ani, acesta aduce un omagiu culturii tradiționale și contribuie în mod activ la păstrarea și promovarea valorilor spirituale românești prin descoperirea de noi și autentice talente interpretative ale folclorului muzical. Concursul s-a derulat pe două secțiuni: soliști vocali și soliști instrumentiști. În urma preselecției, care a avut loc în data de 8 iulie 2019, juriul a selectat pentru a evolua în cadrul concursului 36 de concurenți, trei dintre aceștia fiind din afara țării, respectiv din Serbia.

 

Articole similare selectate pentru tine

Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina începe joi, 18 august

Joi, 18 august a.c. va avea loc o nouă ediție a Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina, Republica Serbia. Vor participa coruri, grupuri vocale, orchestre, interpreți și formații de dansuri românești din mai multe localități voivodinene.

Către şcolile generale, căminele şi societăţile cultural-artistice - Concurs

Consiliul Executiv al Marelui Festival de Folclor al Românilor din Voivodina-Serbia anunţă: CONCURS