Misterul figurinelor Acambaro

Mar 19, 2020

Acambaro-1.jpg

Figurinele Acambaro sunt un set de aproximativ 3200 de statuete, descoperite în Mexic, care înfățisează oamenii coexistând cu dinozaurii.


La prima vedere figurinele Acambaro nu au nicio logică, pentru că știința sugerează că dinozaurii au trăit pe Terra în era mezozoicului, adică în perioada cuprinsă între 220 de milioane de ani și 65 de milioane de ani. Mai mult de atât, am fost învățați că omul a apărut pe Pământ în urma cu 200.000 de ani, scrie teoriisecrete.ro.

mistere-explicate-stiinta-tehnica-6.jpg

Din aceste date, putem deduce foarte simplu că figurinele Acambaro practic nu ar fi trebuit să existe. Cu toate acestea, așa cum ne-am obișnuit și cu alte artefacte de acest gen, ele sunt cât se poate de reale. În 1944, Waldemar Julsrud, un comerciant german, a făcut o descoperire incredibilă în Acambaro, Mexic. Inițial, comerciantul a zărit pe sol mai multe fragmente de statuete. Atunci a realizat că se confruntă cu o potențială descoperire importantă.

32Prehistoric-operation-2-600x524.jpg

A angajat mai mulți oameni, care au săpat timp de 7 zile. Au fost scoase la lumina zilei mai multe figurine bizare, care au fost botezate dupa locul în care au fost descoperite. Acestea sunt nu mai putin de 3200 bucăți și conform specialistilor sunt niște adevărate opere de artă, executate cu o precizie ieșită din comun. Cele mai multe dintre ele arată viața oamenilor din trecut, care călăresc dinozauri de mărimi impresionante. Oare aceste figurine demonstrează că omul a existat pe Terra din cele mai vechi timpuri sau dinozaurii au existat în America Latină în urmă cu cel puțin 200.000 de ani?

clay-figures.jpg

Răspunsul acestei întrebări este unul extrem de complex pentru că până în prezent nu s-au descoperit schelete de dinozaur mai noi de 65 de milioane de ani vechime și nici oase umane atât de vechi. Atunci când au fost testate în laborator, s-a stabilit că figurinele Acambaro au o vechime cuprinsă între 5000 și 6500 de ani. Și atunci cum a fost posibil ca oamenii din acele vremuri să aibă habar despre existența dinozaurilor? Probabil că figurinele Acambaro o să rămână un mister pentru o perioadă mai mare de timp și poate că niciodată adevărul nu va ieși la iveală. Cu toate acestea, există numeroși specialiști care cred cu tărie că omul pe Terra este mult mai vechi decât ne sugerează istoria prezentă.

 

Articole similare selectate pentru tine