Asterix și Obelix ajung în Dacia

Apr 10, 2020

obelix1.jpg

După moartea recentă a lui Uderzo, caricaturistul Didier Conrad a continuat să deseneze noi aventuri a lui Asterix, cunoscutul erou al benzilor desenate. Din păcate, Didier s-a infectat cu Covid-19, este internat în prezent, starea lui se îmbunătățește, dar încet și există riscul să nu fie în stare de a termina cel mai nou album cu Asterix, programat pentru luna octombrie anul acesta.


Editorul a început să caute un nou caricaturist care ar putea termina ultima treime a albumului la timp. Proiectul a fost încredințat românului Robin Guinin, el personal fiind un mare fan al acestui cult comic. Noua aventură a cunoscuților Asterix și Obelix se desfășoară pe teritoriul României actuale. Pe scurt, povestea ar fi aceasta: Cu 150 de ani înainte de războaiele dacilor și cucerirea istorică a dacilor de către împăratul roman Traian, Iulius Cezar organiza cucerirea Daciei. Bineînțeles că galii ireductibili vor ajuta poporul dac, astfel încât această invazie anacronică să nu existe niciodată.

Pe lângă prietenii noștri gali, iată și câțiva daci care vor fi prezenți în noul album:

  • Chouromanescou (bucătarul)
  • Séniordézanou (Marele Preot)
  • Dracoléalajou (trădătorul josnic care divulgă tot la romanii)
  • Dramaturgionescou (bardul)
  • Julilescou, Toatécascou și Lavictoaréanou (războinici curajoși)
  • Draguépamanana (soția bucătarului)
  • Judanana, Nosdecana și Nirvana (trei prieteni de nedespărțit, deștepți și malițioși).

asterix1.jpg

Fanii benzilor desenate cu Asterix și Obelix, pe pagina oficială de Facebook, dar și pe site-ul oficial pot descărca gratuit primele două numere a revistei „Ireductibile! avec Asterix”.

 

Articole similare selectate pentru tine

Corto Maltese - anti-eroul idealist

Renumitul desenator Hugo Pratt s-a născut ȋn 1927 la Rimini, Italia. Ȋncă de copil, Hugo a fost prins ȋntr-un vȃrtej de ȋntȃmplări care transcede spaţii, epoci istorice și tragedii.