Anunț privind admiterea românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România

Jul 03, 2020

minister.jpg

Ministerul Educației Naționale al României a publicat un anunț privind admiterea românilor de pretutindeni în învăţământul superior de stat din România, pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, respectiv, fără plata taxelor de școlarizare, dar fără bursă (anul universitar 2020-2021).


Informațiile privind condițiile de admitere, locurile scoase la concurs, specializările propuse, calendarul, conținutul dosarului de candidatură și modul de transmitere a acestuia se regăsesc în metodologiile elaborate de fiecare instituție de învățământ superior și sunt disponibile pe site-urile acestora.

Menționăm că dosarele de candidatură trebuie transmise direct instituțiilor de învățământ superior inclusiv de către candidații români de pretutindeni din Albania, Serbia, Ucraina și Macedonia de Nord.

Diplomele eliberate de autoritățile competente din țările care au anulat examenele scrise sau orale de finalizare a ciclului liceal în anul 2020 sunt recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării.

Pentru informații suplimentare sau clarificări, vă rugăm să contactați Direcția Generală Relații Internaționale și Afaceri Europene la adresa de e-mail [email protected], indicând în subiect, pentru o cât mai eficientă instrumentalizare, sintagma „admitere români de pretutindeni 2020”.

Detalii AICI.

 

Articole similare selectate pentru tine

Desființarea MRP - drept un atentat la securitatea cultural-identitară a României

Ca urmare a ineficienței și proastei execuții bugetare, dar și a rezultatelor extrem de slabe în cadrul comunităților românești, Guvernul României ar vrea să desfințeze Ministerul pentru românii de pretutindeni și să-l bage din nou în MAE sub forma unui departament. Să amintim, România are peste 12 milioane de etnici și cetățeni români în afara frontierelor.