Expoziția lucrărilor Coloniei de arte la Zrenianin

Jul 31, 2020

colonia1.jpg

Colonia de arte, tradițional organizată în fiecare an în perioada a 10 ani de activitate a Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina în colaborare cu Consiliul Județean Timiș este rezultatul colaborării acestor două instituții care durează de mult timp.


Scopul Coloniei de arte este colaborarea celor mai eminenți pictori din Voivodina și România, precum și crearea unei expoziții permanente ale Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina. Colonia de arte se organizează în fiecare an, în toamnă, pe diferite locații în natură (malul râului Bega, Carska bara, Dunele Deliblății, Complexul etnografic ”Casa Bănățeană” din Torac) unde pictorii au transpus natura prin diferite tehnici: ulei pe pânză, acuarel, grafica, schița...

Picturile care vor fi expuse în Salonul Expozițional al Centrului de Cultură din Zrenianin sunt o parte a picturilor realizate la Coloniile de artă în cei 10 ani. Pictorii care au participat la Coloniile de arte și ale căror picturi vor fi expuse sunt: Viorel Flora (Zrenianin), Ionel Popovici (Panciova), Emil Sfera (Panciova), Constantin Grosu (Zrenianin), Dalila Avram (Torac), Sebastian Checi (Torac), Violeta Țăpârgea (Satu-Nou), Aleksandar Kačar (Zrenianin), Emil Grama (Timișoara), Eugenia Dragoi Banciu (Timișoara), Filip A. Petcu (Timișoara).

colonia2.jpg

Expoziția se poate viziona în fiecare zi și în zilele weekend-ului între orele 8-20, în perioada 23 iulie – 5 august. Programul se organizează respectând măsurile adoptate cu privire la prevenirea răspândirii Covid-19.

În baza hotărârii Compartamentului Orașului Zrenianin cu privire la starea de urgență, purtarea măștilor de protecție în spațiile închise este obligatorie.

Vă mulțumim anticipat pentru respectarea măsurii amintite în vizitarea dvs a Centrului de Cultură din Zrenianin.

 

Articole similare selectate pentru tine