Dezbatere online organizată de DRP cu specialiști români de peste hotare în domeniul educației

Oct 14, 2020

drp.jpg

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită la dialog specialiști în domeniul educației, cadre didactice și reprezentanți ai organizațiilor românilor de pretutindeni care desfășoară activități educaționale în afara granițelor, în cadrul unei dezbateri online ce va fi organizată în data de 14 octombrie 2020, cu începere de la orele 18:00, se arată într-un anunț de presă al instituției.


Educația reprezintă un domeniu prioritar (vezi bursele pentru elevii români din Ucraina!!!! n.r.) pentru DRP, iar contextul sanitar actual a impus regândirea și redefinirea metodelor de predare-învățare și necesitatea dezvoltării unor instrumente educaționale moderne.

Astfel, DRP își propune realizarea unei platforme prin intermediul căreia să fie oferite cursuri și alte elemente educaționale de învățare a limbii române, de asimilare a elementelor de istorie a românilor, de geografie a României, de cultură și civilizație românească.

În realizarea conținuturilor platformei se are în vedere colaborarea cu specialiști în domeniu și cadre didactice din diferite zone în vederea stabilirii unei abordări unitare, moderne și accesibile a cursurilor de limbă, cultură și civilizație românească, în concordanță cu tendințele în domeniu, urmând modelele de succes consacrate.

În acest sens, în data de 14 octombrie 2020, cu începere de la orele 18:00 (ora României) va avea loc prima dezbatere cu specialiști în domeniu, cu cadre didactice din diferite zone și reprezentanți ai mediului asociativ care au preocupări și activează în acest tip de activități.

Participarea se va realiza pe bază de înscriere la adresa de e-mail [email protected], în ordinea înscrierilor. Pentru înscriere, vor fi transmise numele, prenumele și adresa de e-mail ale participantului, țara și asociația pe care o reprezintă. Totodată, solicitările de informații și detalii suplimentare pot fi adresate pe același e-mail [email protected].

Datele de conectare vor fi transmise ulterior participanților, pe adresele de e-mail communicate la înscriere.

 

Articole similare selectate pentru tine

Platforma online pentru sesiunea de finanţare a proiectelor

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, va lansa platforma online pentru sesiunea de finanţare a proiectelor destinate sprijinirii comunităților românești de peste granițe, ediția 2016, în cadrul unui eveniment organizat în data de 28 ianuarie 2016, la sediul MAE.