Manpupuner, turnurile naturale gigantice din Rusia

Dec 04, 2020

manpupuner1a.jpg

Ascunsă în Munții Uralii de Nord din Rusia, în zona Trinity-Pechorsk Komi, șapte formațiuni stâncoase masive sunt amplasate inexplicabil în peisajul plat din jurul lor. Având o înălțime de peste 40 de metri, formațiunile stâncoase Manpupuner nu au o origine evidentă și au o prezență spirituală puternică pentru vizitatori.


Formațiile Manpupuner, cunoscute și sub numele de Șapte Bărbați Tari, sunt mai mult sau mai puțin necunoscute în afara Rusiei. Asemănător cu giganții din Insula Paștelui, cele șapte formațiuni sunt misterioase, contrastând puternic cu mediul lor de platou. Probabil un fel de formare carstică, rocile se simt ca rămășițele unei civilizații pierdute de mult. La nivel local, cei Șapte Bărbați Tari au adoptat un statut legendar, mai ales având în vedere locația lor doar la un fir de păr sub Cercul Polar Arctic, scrie atlasobscura.com.

Conform legendei locale, stâlpii de piatră au fost cândva giganții Samoyeds, care au trecut munții în Siberia pentru a distruge poporul local Mansi. Giganții au fost opriți de Yallingner, „șamanul cu fața albă“ care a transformat toți giganții în piatră. În timpul petrificării giganților, și Yallingner s-s transformat în piatră, devenind al șaptelea pilon de piatră - unul împotriva celor șase.

manpupuner3.jpg

La această legendă se adaugă rapoarte despre un sentiment de mulțumire atunci când vizitați turnurile. Potrivit unor vizitatori, toate dorințele par să plutească, parcă se materializează, iar tradițiile locale susțin că spiritele se adună în zonă încă din timpurile străvechi.

În afară de încercarea de a înțelege aceste monumente bizare, vizitatorii care caută o provocare mai mare au încercat să urce Bărbații Tari. Dar, deoarece Stâncile sunt locuri sfinte pentru indigenii Mansi, acest lucru nu este bine primit.

 

Articole similare selectate pentru tine