Nu renunţaţi la scrisul de mână!

Oct 20, 2021

Scrisul-de-mana-o-amintire-din-copilarie-Ce-beneficii-ne-pot-aduce-literele-puse-pe-foaie-si-ce-spune-caligrafie-despre-personalitatea-noastra-53790-1548246168.jpg

Chiar dacă suntem în era digitală şi cea mai utilizată, simplă şi rapidă metodă de scriere pare a fi cea pe telefon sau la tastatura calculatorului, nu ar trebui să renunţăm la scrisul de mână, deoarece modul în care scriem influenţează creierul. În timp ce scrisul de mână stimulează funcțiile creierului, tastatura le anihilează.


Scrisul de mână deţine un rol foarte important în dezvoltarea creierului. Scrierea de mână stimulează şi exersează creierul, ajutându-l să se dezvolte corect.Mai mult decât atât, s-a constat că exerciţiile de scriere alungă stresul, grijile şi aduce starea de bine. Celulele din creier sunt stimulate numai dacă se exersează zilnic scrisul de mână şi se apelează mai puţin la tastatură.

În felul acesta, creierul este ajutat să se concentreze mai bine. Dintre avantajele scrisului de mână pot fi enumerate: stimularea memoriei şi a celulelor creierului, generarea mai rapidă a ideilor, îmbogăţirea vocabularului.

Creierul uman funcţionează asemenea unui muşchi: cu cât este mai mult şi mai bine antrenat, cu atât este menţinut mai tânăr şi în formă. Scriind, informaţia se întipăreşte mai bine în creier. S-a constat că scrisul cu stiloul, pixul sau creionul utilizează o porţiune mai mare de creier decât dacă se tastează digital. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii.

Sursa: infostiri.net

Foto: agora.md

 

Articole similare selectate pentru tine