Expoziția „Paul Celan 101” la Belgrad

Nov 27, 2021

exp1.jpg

Expoziția „Paul Celan 101” dedicată celei a 101 aniversări a poetului român a fost vernisată în cadrul Bibliotecii Naționale a Serbiei la Belgrad pe data de 23 noiembrie a.c.


La deschiderea evenimentului au vorbit domnul Nikolaus Lutterotti, ambasadorul Republicii Austria, doamna Silvia Davidoiu, ambasadorul României în Republica Serbia și domnul Vladimir Pištalo, directorul Bibliotecii Naționale a Serbiei. Cu această ocazie doamna profesor Laura Cheie de la Universitatea de Vest din Timișoara și poetul Nenad Šaponja au susținut fiecare câte o prezentare despre activitatea și opera poetului român.

Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, fiind plăcut surprinși de prezența la expoziție a studenților de la Universitatea din Belgrad care studiază în programe de licență și masterat limba română sub coordonarea profesorilor Departamentului de Limba Română din cadrul Facultății de Filologie.

exp2.jpg

Evenimentul realizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac și cu sprijinul Bibliotecii Naționale a Serbiei și Institutul Goethe este un succes pe care ne dorim să-l repetăm cât mai curând, iar următoarea destinație a expoziției va fi orașul Novi Sad.

Cei interesaţi pot vizita expoziția în următoarele două săptămâni, unde, printre altele, pot citi pe Paul Celan în română, germană, sârbă, engleză sau oricare altă limbă în care a fost tradus.

Ambasada României în Republica Serbia

 

Articole similare selectate pentru tine