Masoneria Explicată Profanilor de istoricul Antoniu Martin

Nov 03, 2015

2.jpg

În 22 octombrie anul curent, a avut loc, la Chişinău, la ,,Librăria din Centru” , lansarea cărţii ,, Masoneria Explicată Profanilor”, a istoricului Antoniu Martin. Evenimentul, al cărui amfitrion a fost scriitorul Gheorghe Erizanu, s-a bucurat de un numeros auditoriu.

Cartea, prezentată de către Iurie Ambros şi Alexandru Rufanda, reprezintă, prin tematica abordată,  o premieră în spaţiul cultural al Republicii Moldova, propunând cititorilor interesaţi de domeniul iniţiatic o incursiune documentată în lumea fascinantă şi complexă a masoneriei.

1.jpg

,, Cartea prezintă evoluţia fenomenului masonic la nivel internaţional, insistând şi asupra principalelor componente iniţiatice ale acestei societăţi, adresându-se deopotrivă profanilor şi iniţiaţilor. Lansarea acestei cărţi la Chişinău a reprezentat un eveniment editorial inedit, ca autor constatând un mare interes pentru acest subiect mai ales din parte tinerilor din Republica Moldova”, a spus  istoricul  Antoniu Martin.

3.jpg

 

Articole similare selectate pentru tine

Rolul masoneriei în istoria umanităţii

Rolul masoneriei în istoria umanităţii

Masonii și Unirea

Este ştiut faptul că Unirea Principatelor Române, din 24 ianuarie 1859, se suprapune personalităţii lui Alexandru Ioan Cuza. Accederea sa pe tronul celor două provincii româneşti a fost posibilă cu sprijinul oamenilor politici ai vremii şi nu numai, fiind favorizată şi de contextul european.

Horea, Iosif al Doilea și masoneria

Printre alte chestiuni, neelucidate pe deplin, ale Răscoalei din 1784 din Transilvania, sunt și acelea cu privire la implicarea împăratului austriac Iosif al Doilea și a masoneriei în declanșarea ei, precum și a apartenenței lui Horia la Ordinul masonic.