Revolta împotriva Sistemului trebuie să continue

Nov 04, 2015

piata-universitatii3a.jpg

Ceea ce s-a întâmplat aseară în București și în alte orașe din țară a șocat oamenii sistemului. Nu se așteptau la o asemenea mobilizare! Fiți convinși că le-au tremurat și le tremură mai departe pantalonii de teamă. Amintirea lui ‘89 nu este așa departe…

Dacă în cazul Roșiei Montane a trebuit să treacă multe zile până când să se adune în stradă 20.000 de oameni, drama din Club Colectiv a schimbat, prin brutalitatea ei, toate datele problemei. Sute de mii, poate chiar milioane de oameni au început să înțeleagă că putreziuciunea Sistemului ne pune tuturor viața și viitorul în pericol. Din păcate, pentru a conștientiza acest lucru au trebuit să moară peste 30 de oameni și alți peste 100 să fie în stare critică. Astăzi, Ponta și guvernul său, plus primarul Piedone, și-au dat demisia. Asta nu schimbă însă mai nimic. În linia a doua avem același tip de specimene, care au ajuns acolo prin nepotismul politic. Faptul că o să iasă în față altă garnitură, reprezentând aceleași interese, nu ne ajută cu nimic. Astăzi, însă, vocea străzii poate să scrie istoria acestei țări. Această voce este vocea unor destine distruse dar și vocea unui viitor mai bun. Va trebui să se țină cont de ea. Vocea tinerilor români ar trebui, după părerea mea, să ceară o administrație tehnocrată. Cei mai buni dintre cei buni să conducă România! Nu Ăla, că e omul partidului, și nici Celălalt, pentru că e omul de încredere al nu știu cui!

ponta.jpg

Ponta și guvernul său, plus primarul Piedone, și-au dat demisia

Tocmai de aceea, românii trebuie să iasă mai departe în stradă și să îi ia „Sitemului”, România! Vom putea oare să o facem? Un moment mai bun decât acesta, va fi greu să se mai găsească! Principiile meritocratice, cele care spun că fiecare scaun trebuie ocupat de un om curat, care să fie cel mai bun profesionist din acel domeniu, ar trebui să fie noua filozofie a românilor! Una pe care să o  impunem politicienilor! Pentru că, de bună voie…

Daniel Roxin

 

Articole similare selectate pentru tine

Pentru studenți burse duble și transport gratuit cu trenul

Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care fondul pentru bursele studenţilor creşte de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună, iar studenţii vor beneficia de transport gratuit pentru călătoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri.

Mica Unire, Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

În 24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Guvernul Orban a picat

La trei luni și o zi de la învestire, Guvernul Orban a picat în urma moțiunii de cenzură a PSD. Pentru moțiune au votat 261 de parlamentari, împotrivă 139.