Angola este prima ţară creştină care interzice Islamul?

Nov 15, 2015

Citind-coranul-Islam-777x437.jpg

Ministrul angolez al culturii, Rosa Cruz e Silva, a declarat că „procesul de legalizare a Islamului nu a fost aprobat de către Ministerul de Justiție și a Drepturile Omului din Angola și, prin urmare moscheile din toată țara vor fi închise și demolate” a publicat ziarul marocan „La Tribune Noubelle”.

Angola are o populație majoritar creștină, aproximativ 95% din populație practică o formă de creștinism și a decis că, pe lângă Islam interzice o serie de alte religii și secte care în conformitate cu guvernul „subminează cultura națiunii”, scrie onlinereport.ro. Jurnalul „O Pais” din Angola a recunoscut că aproximativ 60 de moschei au fost închise în ciuda protestelor comunității musulmane care neagă categoric ca ar fi o „sectă” sau că s-ar împotrivii culturii naționale angoleze. Autoritățile guvernamentale în capitala  au respins protestele și a spus că „musulmanii radicali nu sunt bineveniți în țară, iar Guvernul nu este pregătit să legalizeze prezența moscheilor în Angola„. Decizia guvernul angolez a stârnit critici în lumea arabă și Luandaunele grupuri deja vorbesc despre represalii împotriva guvernului din statul african. David Alberto JA, un reprezentant al Islamului din Angola a spus că mocheile din orașul Huambo au fost închise prin ordinul autorităților provincialeă. Liderul spiritual al adepților lui Allah, a declarat că măsura este ilegală și va face totul pentru a avea câștig în această cauză.

 

Articole similare selectate pentru tine

Istoria culturală a Banatului 4/8

Întrucât religia islamică interzice reprezentarea figurii umane, artele plastice se orientează asupra elementelor vegetale şi a celor geometrice. O dezvoltare deosebită a cunoscut cultura scrisă. Începutul l−au făcut cronicile, apoi diferite relatări de călătorie, suculente în descrierea unor obiective sau chiar ţinuturi bănăţene.