Republica Moldova la un pas de dispariție ca stat

Nov 15, 2015

Anatol-Salaru.jpg

Ministrul moldovean al Apărării trage un semnal de alarmă. Anatol Șalaru avertizează că Republica Moldova se află în pragul dispariției sale ca stat, ea fiind amenințată de două mari pericole, unul care vine din exterior și altul din interior.


Rusia și corupția sunt cele mai mari pericole la adresa Moldovei, explică liderul liberalilor de la Chișinău.

Pe plan extern, este vorba de dorința Rusiei de a-și restabili imperiul de cândva, iar, pe plan intern, este vorba de corupție. Statul se află în pericol de dispariție. Nu avem guvern, a fost suspendată finanțarea externă, a fost destabilizată clasa politică”, a semnalat miercuri seară ministrul apărării, citat joi de agenția IPN. ”Moldova are o armată de ocupație pe teritoriul său care numără 2.200 de militari ruși în Transnistria, precum și o armată ilegală a regimului separatist transnistrean, iar ministerul lor de interne mai are un batalion cu destinație specială de 800 de militari.

De asemenea, avem un depozit enorm cu armament rusesc în Transnistria, iar noi suntem legați de mâini și de picioare din cauza statutului de neutralitate, care este ca o piatră de moară legată de picioarele unuia care este aruncat în apă. Nu avem acea umbrelă care să ne apere de o agresiune din exterior”, a atras atenția Anatol Șalaru. Ministrul Apărării din Republica Moldova este de părere că Rusia vrea și poate să ocupe și cealaltă partea a țării sale în contextul instabilității din Guvernul de la Chișinău.

Rusia profită de criza din Republica Moldova pentru a destabiliza și mai mult situația. Totodată, corupe politicienii pentru a-și promova interesele aici”, a mai semnalat ministrul.

Salvarea vecinilor noștri ar putea veni prin reformarea clasei politice.

Sursa: romaniabreakingnews.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

Ucraina este moştenitoarea URSS şi ocupă teritorii româneşti

Pentru a înţelege mai bine situaţia geopolitică din Europa de est şi Ucraina, trebuie să aducem câteva clarificări pentru opinia publică românească. Datorită propagandei SUA, UE şi a presei mainstream s-a indus în opinia publică de la noi, ideea că teritoriile noastre sunt sub ocupaţie rusă, nu ucraineană. Este o idee falsă: Bucovina de Nord, Basarabia de sud şi Maramureşul istoric sunt teritorii aflate sub ocupaţie vremelnică a statului Ucraina, nu provincii ale Federaţiei Ruse.

Parlamentul European a votat eliminarea vizelor pentru moldoveni

Parlamentul European a votat în plenul reunit regulamentul care va permite eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul Uniunii Europene pentru cetățenii Republicii Moldova.

Dan Stoenescu – România – R. Moldova, nu există două națiuni

Dan Stoenescu, ministru delegat propus pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, a declarat luni, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că relația cu Republica Moldova este una „absolut primordială” și că „nu există două națiuni, există o singură națiune, indivizibilă”.