Parlamentul European a votat eliminarea vizelor pentru moldoveni

Mar 01, 2016

parlament-UE.jpg

Parlamentul European a votat în plenul reunit regulamentul care va permite eliminarea vizelor de intrare pe teritoriul Uniunii Europene pentru cetățenii Republicii Moldova.


În conformitate cu procedurile UE, votul de astăzi a Parlamentului European urmează a fi confirmat de către Consiliului Uniunii Europene, pe parcursul lunii aprilie anul curent. Ulterior, va urma finalizarea procedurilor de aprobare, iar decizia de ridicare a vizelor va intra în vigoare la 20 de zile după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Cetățenii moldoveni, posesori ai unui pașaport biometric, vor putea călători liber, oriunde în Schengen, timp de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile.

Potrivit unei imagini postate de europarlamentarul Elena Băsescu, 460 de eurodeputați au susținut astăzi în plenul Parlamentului European decizia privind anularea regimului de vize pentru cetăţenii din Republica Moldova.

Sursa: unimedia.info

 

Articole similare selectate pentru tine

Ucraina este moştenitoarea URSS şi ocupă teritorii româneşti

Pentru a înţelege mai bine situaţia geopolitică din Europa de est şi Ucraina, trebuie să aducem câteva clarificări pentru opinia publică românească. Datorită propagandei SUA, UE şi a presei mainstream s-a indus în opinia publică de la noi, ideea că teritoriile noastre sunt sub ocupaţie rusă, nu ucraineană. Este o idee falsă: Bucovina de Nord, Basarabia de sud şi Maramureşul istoric sunt teritorii aflate sub ocupaţie vremelnică a statului Ucraina, nu provincii ale Federaţiei Ruse.

Republica Moldova la un pas de dispariție ca stat

Ministrul moldovean al Apărării trage un semnal de alarmă. Anatol Șalaru avertizează că Republica Moldova se află în pragul dispariției sale ca stat, ea fiind amenințată de două mari pericole, unul care vine din exterior și altul din interior.

Dan Stoenescu – România – R. Moldova, nu există două națiuni

Dan Stoenescu, ministru delegat propus pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, a declarat luni, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că relația cu Republica Moldova este una „absolut primordială” și că „nu există două națiuni, există o singură națiune, indivizibilă”.