Rusia antrenează macaci pentru a-i trimite pe Marte!

Nov 22, 2015

macac.jpg

Rusia vrea să devină prima țară din lume care trimite animale pe Marte și antrenează pentru această misiune pe planeta roșie, care ar trebui să aibe loc în 2017, macaci.

Oamenii de știință pregătesc primatele în fiecare zi timp de trei ore, la Institutul pentru Probleme Biomedicale din Moscova. În cadrul antrenamentelor, patru macaci sunt învățați să folosească un joystick pentru a atinge diverse ținte indicate de un cursor. Dacă au succes, primesc drept recompensă o gură de suc, relateaza Tech Times. Maimuțele au fost selectate pe baza abilităților lor cognitive și de învățare. „Încercăm să le facem pe atât de inteligente cât e posibil pentru a le folosi la explorarea spațiului în afara orbitei”, a declarat Inessa Kozlovskaya, liderul echipei care se ocupă de antrenarea primatelor, scrie animalzoo.ro. Odata ce vor fi capabile să realizeze comenzile care le sunt date, maimuțele vor trece la faza următoare, care implică rezolvarea unor probleme simple de matematică și a unor puzzle-uri. Savanții speră că ele vor fi capabile să realizeze sarcinile legate de misiunea lor până în 2017. Istoria animalelor în spațiu este una lungă. Înainte de a trimite oameni în spațiu, atât Statele Unite, cât și Rusia s-au folosit de animale pentru a testa cât de mult timp rezistă în afara Pământului. O maimuță numită Albert I a fost prima care a ajuns în spațiu, în 1948, însă nu a supraviețuit misiunii. Abia în 1951, o maimuță pe nume Yorick a devenit prima care a călătorit în spațiu și s-a întors în siguranță. Evident, celebra organizație pentru tratament etic al animalelor (PETA) nu e de acord cu initiativa rușilor. Membrii ei susțin faptul că misiunile spațiale sunt dificile pentru oameni, și cu atât mai dificile pentru animale, care nu au idee ce se întâmplă în jurul lor. „Sunt legate în acele capsule. E înspăimântător pentru ele. Nu înțeleg ce se întâmplă”, a declarat Justin Goodman, director în cadrul organizației.

 

Articole similare selectate pentru tine

Problemele călătoriei pe Marte

Misiunea astronauţilor pe Marte nu este pusă în pericol de "molozul" spaţial, de asteroizi, de lipsa aprovizionării, de defecţiuni la motoarele rachetelor sau de extratereştrii răuvoitori aşa cum vedem în filmele de la Hollywood, ci mai degrabă omniprezentele raze cosmice galactice.

Opportunity, 5000 de zile pe Marte

Opportunity, 5000 de zile pe Marte! Recent, roverul Opportunity al celor de la NASA a atins performanța de a petrece 5000 de zile pe planeta Marte. Performanța este cu atât mai spectaculoasă cu cât ar fi trebuit să reziste doar 90 de zile.