Locomotiva cu abur la Timișoara

Nov 27, 2015

locomotiva_tm.jpg

O locomotivă cu abur fabricată în anul 1943 a fost recondiţionată timp de trei luni și recent a fost expusă în Gara de Nord din Timişoara pentru a putea fi admirată.

Directorul Regionalei CFR Timişoara, Ioan Simu, a declarant că în Gara de Nord din Timişoara a fost expusă o locomotivă cu abur, fabricată în 1943, care a fost recondiţionată, scrie ziuadevest.ro. "Vorbim de o locomotivă care a fost salvată de aruncarea la fier vechi. Aceasta a fost recondiţionată în Atelierul de Infrastructură Bega Reparaţii din Timişoara, iar procesul de recondiţionare a durat aproximativ trei luni şi a costat 30.000 de lei. Nu este proprietatea noastră, a CFR, noi am luat-o în custodie", a declarat Ioan Simu. Potrivit sursei citate, locomotiva cu abur a tractat trenuri de marfă. "Anul de fabricaţie este 1943, este de producţie germană şi în Germania a tractat trenuri de marfă. Apoi a fost cumpărată de statul român, unde şi în România a tractat trenuri de marfă. A fost în circulaţie până în anul 1973", a afirmat Simu. Directorul Regionalei CFR Timişoara a spus că această locomotivă este o piesă de patrimoniu, care va rămâne expusă la Timişoara pentru ca trecătorii să o poată admira. Locomotiva are cazan de aburi, însă acesta nu mai este funcţional şi nici nu mai poate fi reparat, deoarece acest tip de lucrări se făceau doar la Uzinele "16 Februarie" din Cluj-Napoca.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Un băiat, vorbind la telefon, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Este vorba despre o lucrare, care a atras atenţia timişorenilor, şi nu numai, care au avut drum prin Piaţa Libertăţii. Astfel, băiatul stilizat, care vorbeşte la telefon, şi-a făcut rapid „apariţia” si pe Facebook, unde a dat prilej, bineînţeles, la comentarii.