Norvegia – 16 lupi vânați de 11000 de vânători

Dec 07, 2015

lupii.jpg

Cei 16 lupi pentru care s-a deschis sezonul de vânătoare în Norvegia vor fi vânați de 11.000 de oameni, notează publicația britanică The Guardian. Astfel, fiecare lup este urmărit de 700 de vânători.

În Norvegia, sezonul de vânătoare la lupi începe în 1 octombrie și se încheie în 31 martie. Țara are o tradiție a vânătorii, care este văzută ca o formă de divertisment, mai ales de către bărbați, scrie romanialibera.ro. Cererea de licențe de vânătoare a crescut în anul 2015, față de anul 2013, cu 10.000 de vânători, potrivit Asociației Norvegiene pentru Pewscuit și Vânătoare. Potrivit agenției de mediu norvegiene, eliberarea licențelor de vânătoare are ca scop protejarea animalelor prădate de lupi și de a menține sub control prădătorii. Principala haită de lupi se află în sud-estul Norvegiei, unde au un habitat special creat pentru ei.

Norvegia%3A+700+de+v%C3%A2n%C4%83tori%2C+pe+urma+unui+lup+_561707.jpg

Totuși, mulți alți lupi trăiesc și în alte părți ale țării. Dintre aceștia, pentru lupii care reușesc să intre în Suedia, Finlanda sau Rusia, scade riscul, pentru că aceste țări sunt precoupate de conservarea vieții animalelor. Cu toate acestea, populația de lupi din Norvegia este de aproximativ 30 de animale. Guvernul păstrează trei femele în aria protejată. Însă, acest număr nu este sufiecient pentru a menține o populație de lupi sănătoasă, potrivit expertului Petter Wabakken.

 

Articole similare selectate pentru tine

Norvegia și adevărata artă a bancnotelor

Arhiva Artică a Lumii pentru ziua apocalipsei

Arhiva Artică a Lumii se va deschide în Norvegia unde cele mai valoroase cărți ale lumii vor fi stocate în format digital pentru a fi protejate de apocalipsă.