Orchestra Filarmonicii din Craiova la Negotin

Dec 18, 2015

Oltenia-Filharmonica-Craiova.jpg

Astăzi, 18 decembrie, începând cu ora 19.00, la Centrul Cultural "Stevan Mokranjac" din Negotin, publicului se va prezenta Orchestra Filarmonicii ”Oltenia” din Craiova, condusă de dirijorul Ivan Iliev.


Orchestra Filarmonicii "Oltenia" vine din Craiova, și de data aceasta publicului va prezenta operele a unora dintre cei mai mari compozitori de muzică clasică. Programul include compozițiile lui Johannes Brahms, Vivaldi, Edvard Grieg, Felix Mendelssohn, precum și a altor compozitori importanți ai muzicii clasice.

Orchestra "Oltenia" a fost fondată în Craiova, România, în anul 1904, iar în 1947 a fost instituită prin decret regal.

Intrarea la Centrul Cultural "Stevan Mokranjac" din Negotin pentru a savura bogăția spirituală adusă de Orchestra Filarmonicii ”Oltenia” din Craiova este gratuită.

Sursa: eastside.rs

Foto: Filarmonica Oltenia Craiova

 

Articole similare selectate pentru tine

Proiectul “Românii de dincolo de graniţe”

Recent, Asociaţia Studenţilor Basarabeni şi Asociaţia Studenţilor Timoceni din centrul universitar Craiova au organizat prima dezbatere din cadrul proiectului “Românii de dincolo de graniţe”.

Pandurii, vikingii Banatului

Deşi în urma tratatului de la Belgrad din 1739, Oltenia este realipită la Ţara Românească, dezordinea care pusese stăpânire pe aceasta a făcut că oraşul Craiova să devină timp de un secol, capitala unui ţinut cufundat în anarhie, fără o apartenenţă solidă statală, în care haiduci ca legendarul Iancu Jianu făceau legea.