Mărturii despre reîncarnare – povestea lui James Leininger (1)

Dec 26, 2015

copil_39.JPG

Cu şase decenii în urmă un tânăr de 21 de ani pilot de vânătoare al US Navy aflat în misiune în Oceanul Pacific a fost doborât de artileria japoneză. Numele lui ar fi fost probabil demult uitat dacă nu ar fi existat un copil pe nume James Leininger.


Câtiva oameni - inclusiv cei care l-au cunoscut pe fostul pilot de vânătoare - cred că James este o reîncarnare a aviatorului. Părinţii lui James, Andrea şi Bruce, un cuplu modern şi cu studii superioare, spun că erau printre cei care ar fi crezut cel mai puţin că o astfel de poveste ar putea să apară în viaţa lor. Dar, între timp, ei au devenit convinşi de faptul că fiul lor a trăit într-o viaţa anterioară.

De la o vârstă fragedă James nu s-a jucat decât cu avioane, spun părinţii săi. Dar pe la 2 ani, avioanele au început să provoce fiului lor iubit coşmaruri ce apăreau cu regularitate. Atunci când Andrea l-a întrebat pe fiul ei ce anume visează el a spus "avion în flăcări prăbuşindu-se, omuleţul nu poate ieşi." James privea la tv doar emisiuni pentru copii iar părinţii lui nu se uitau la filme documentare despre al doilea război mondial sau despre istorie militară. Andrea spune că mama ei a fost prima persoană care a sugerat că James ar putea să aibă amintiri dintr-o viaţă anterioară. La început ea a fost neîncrezătoare cu privire la această variantă. Dar, odată cu trecerea timpului, Andrea nu a mai ştiut ce să creadă. Într-o înregistrare video a lui James la vârsta de 3 ani, el poate fi văzut înconjurând un avion ca şi cum ar face o verificare înainte de zbor. Cu altă ocazie mama lui i-a cumpărat un avion de jucărie şi i-a arătat ceea ce părea a fi o bombă în partea de dedesubt. James a corectat-o şi i-a spus că era un rezervor de combustibil auxiliar (drop tank). "Niciodată nu am auzit de un astfel de rezervor", a spus ea. "Habar nu aveam ce e un rezervor auxiliar". Apoi, coşmarurile violente ale lui James s-au agravat, având loc de trei sau patru ori pe săptămână. Bunica băiatului a sugerat că ar trebui să se apeleze la serviciile lui Carol Bowman, un consilier şi terapeut care studiase şi cazuri de reîncarnare. Cu ajutorul lui Bowman, părinţii au început să-l încurajeze pe James să-şi împărtească amintirile - şi imediat, spune Andrea, coşmarurile au apărut mai rar. James a devenit, de asemenea, mai coerent în povestirile despre aparentul său trecut. Bowman susţine că James se afla la vârsta când vieţile anterioare sunt mai uşor de amintit. "În copilărie ei nu au încă condiţionarile culturale suprapuse peste experienta de viaţă, astfel încât amintirile pot să iasă mai uşor la suprafaţă", a spus ea. De-a lungul timpului James a dezvăluit detalii extraordinare despre viaţa unui fost pilot de vânătoare - mai ales înainte de culcare când era somnoros. James le-a spus părinţilor săi că avionul lui a fost lovit de japonezi şi s-a prăbuşit. James i-a spus tatălui său că zbura pe un avion Corsair, iar apoi i-a spus: "Făceau pană de cauciuc mai tot timpul." Istoricii şi piloţii sunt de acord că pneurile avionului aveau de suferit la aterizare. Dar asta e un lucru uşor de aflat din cărţi sau de la televizor. James a pomenit, de asemenea, numele vasului de pe care decola - Natoma - şi numele unui coleg de zbor, Jack Larson. După câteva cercetări, Bruce a descoperit că atât Natoma cât şi Jack Larson erau nume reale. Natoma Bay fusese un portavion mic care a luptat în Pacific, iar Larson locuieşte azi în Arkansas. "Parcă mi se scurgea creierul prin urechi. Pur si simplu nu-mi venea să cred."

avion F4U Corsair.jpg

Avionul F4U Corsair

Bruce a devenit realmente obsedat în căutarea sa pe Internet, parcurgând înregistrări militare şi intervievând oameni care au servit la bordul portavionului Natoma Bay. James îi spuse că avionul să a fost doborât la Iwo Jima. De asemenea, i-a spus că avionul său a fost lovit direct în motor. Bruce a aflat rapid că singurul pilot din escadronul ucis la Iwo Jima a fost James M. Huston Jr. Un artilerist pe nume Ralph Clarbour care zburase pe un avion american ce decola de pe portavionul Natoma Bay, i-a spus că avionul său se afla chiar lângă cel pilotat de către James M. Huston Jr. în timpul unui raid în apropiere de Iwo Jima pe 3 martie 1945. Clarbour i-a relatat lui Bruce că a văzut avionul lui Huston lovit de o salvă de proiectile anti-aeriene. "A fost lovit în faţă chiar în mijlocul motorului", a mai spus el.

Bruce crede acum că fiul său a avut o viată anterioară în care a fost James M. Huston Jr. "El a venit înapoi, pentru că are ceva de terminat." Soţii Leininger i-au scris o scrisoare sorei lui Huston, Anne Barron, despre micuţul lor. Iar acum crede şi ea acelaşi lucru. "Copilul a fost foarte convingător venind cu o mulţime de detalii pe care nu avea de unde să le ştie", a spus ea.

Amintirile vii ale lui James încep să se estompeze pe măsură ce el creşte în vârstă - dar printre posesiunile sale nepretuiţe rămân două obiecte primite de la fosta sa soră, Barron: un bust al lui George Washington şi un mini model al unei aeronave Corsair. Ele erau printre efectele personale ale lui James Huston trimise acasă după război. "James pare să fi experimentat ceva ce nu cred că este unic, dar modul în care a fost revelat este destul de uimitor", spune tatăl.

Sursa: misa-yoga.blogspot.com

https://www.youtube.com/watch?list=PLF3A7449F6E4C017A&v=_EWwzFwUOxA

https://www.youtube.com/watch?v=5965wcH2Kx0

 

Articole similare selectate pentru tine

Mărturii despre reîncarnare – povestea lui James Leininger (2)

Cu şase decenii în urmă un tânăr de 21 de ani pilot de vânătoare al US Navy aflat în misiune în Oceanul Pacific a fost doborât de artileria japoneză. Numele lui ar fi fost probabil demult uitat dacă nu ar fi existat un copil pe nume James Leininger.