Mărturii despre reîncarnare – povestea lui James Leininger (2)

Dec 28, 2015

james.jpg

Cu şase decenii în urmă un tânăr de 21 de ani pilot de vânătoare al US Navy aflat în misiune în Oceanul Pacific a fost doborât de artileria japoneză. Numele lui ar fi fost probabil demult uitat dacă nu ar fi existat un copil pe nume James Leininger.


Teoria reîncarnării a fost de sute de ani un motiv de dispută între filozofi, clerici, oameni de ştiinţă şi spiritişti. Pentru mulţi alţii însă, reîncarnarea nu este doar o teorie, ci este un fapt indisputabil, experimentat personal. Deoarece în aceste cazuri dovezile constau în experienţe personale, netransferabile, atunci când cineva relatează propriile amintiri din vieţi anterioare este privit de multe ori cu scepticism, dispreţ sau chiar cu acuzaţii de fantezie. Însă uneori există şi posibilitatea verificării unor detalii concrete în special în cazul vieţilor mai recente trăite aproximativ în aceeaşi arie geografică aşa cum este cazul lui James Leininger.

Pe cei care spun că nu există reîncarnare pentru că nu ne amintim vieţile anterioare, i-am provoca să îşi amintescă detalii din copilăria lor timpurie. Cei mai mulţi dintre noi ne putem aminti doar evenimente izolate şi vagi. Dacă nu ne putem aminti cea mai mare parte a copilăriei noastre cum ar posibil să ne amintim vieţi anterioare? Şi aşa avem destule probleme în viaţa actuală. Imaginaţi-vă încearcând să faceţi faţă problemelor şi traumelor din vieţile anterioare, toate în acelaşi timp. Dumnezeu, în mila Sa infinită a pus un văl peste aceste amintiri. Ele mai răzbat uneori în primii ani de viaţă sau în cazuri speciale şi mai târziu. La fel ca şi James mulţi copii cu vârste de până la 7 ani îşi amintesc detalii din alte vieţi însă rareori ei au ocazia de a avea în jurul lor adulţi care să nu-i inhibe şi să aibă răbdarea sau deschiderea de a-i asculta fără a-i suspecta de vreo tulburare psihică.

portavionul USS Natoma Bay.jpg

Portavionul USS Natoma Bay

Informaţii referitoare la reîncarnare au existat şi mai există în Biblie şi în unele texte apocrife. Biserica primelor secole a acceptat teza reîncarnării, susţinută şi de Iisus. În anul 553 însa, la cel de al cincilea Conciliu Ecumenic de la Constantinopol, teza reîncarnării a fost anatemizată, fiind considerată drept o eroare dogmatică. Împăratul roman Justinian (care avea drept leit-motiv: "Afurisit fie cel care, de aici încolo, va mai crede în preexistenţa sufletului!") a impus clerului propriul său crez. Pentru a nu deranja Conciliul, l-a pus sub arest pe Papa Vigilius şi a obligat episcopii să accepte noua dogmă. Justinian a considerat că teza reîncarnării acordă omenirii o prea lungă perioadă de timp pentru atingerea unei trepte mai înalte de dezvoltare a conştiinţei. După anul 553, credincioşilor li s-a spus de către biserică că au la dispoziţie o singură viaţă pentru a reveni din nou la stadiul dinaintea comiterii păcatului originar. Din păcate datorită acestei eliminări dogmatice oamenii nu au mai putut să devină conştienţi de existenţa legii cauzei şi a efectului în vieţile lor şi în acelaşi timp de singurul lucru care este unic, permanent, şi neschimbător unui şir de încarnări: Sinele Divin.

Biserica a exclus treptat aproape toate textele, documentele şi cele 31 evanghelii apocrife, neconforme noii linii dogmatice trasate. Cu toată cenzura impusa textelor originare, s-au mai păstrat pe alocuri unele referiri ale lui Iisus la reîncarnare (afirmaţiile lui Iisus despre reîncarnarea profetului Ilie în trupul lui Ioan Botezatorul din Evanghelia lui Matei 11, 14 şi 17, 10-13, sau cele spuse de Iisus fariseilor - Evanghelia lui Ioan 8, 56-58). Alte pasaje biblice care aduc indicii asupra reîncarnării: Evanghelia lui Ioan 9, 1-3, Epistola lui Pavel catre Filipeni 2, 6-7. Deasemenea, mai găsim referiri în documentele necanonice (apocrife): Evanghelia dupa Pistis Sophia, Evanghelia lui Toma s.a.

Sursa: misa-yoga.blogspot.com

https://www.youtube.com/watch?v=OWCUjx4nI98

 

Articole similare selectate pentru tine

Mărturii despre reîncarnare – povestea lui James Leininger (1)

Cu şase decenii în urmă un tânăr de 21 de ani pilot de vânătoare al US Navy aflat în misiune în Oceanul Pacific a fost doborât de artileria japoneză. Numele lui ar fi fost probabil demult uitat dacă nu ar fi existat un copil pe nume James Leininger.