Terra în 2016 - Cum e repartizată populația

Jan 13, 2016

terra_fotograaaaaa_38478400_48435900.jpg

Cu o suprafaţă atât de mare, Terra are o repartizare a populaţiei bizară, este de părere Max Galka, un antreprenor ce a folosit mai multe informaţii furnizate de NASA pentru a crea o imagine a împărţirii oamenilor în diverse zone ale globului.


Co-fondator al unei companii ce se ocupă cu prelucrarea datelor, Galka a combinat informaţiile celor de la NASA ce organizează populaţia pe regiuni geografice pentru a crea o hartă informativă.

„Datele privind repartizarea populaţiei arată cum oamenii sunt poziţionaţi în celule pătrate, fără a ţine cont de graniţele administrative”, explică Galka pe blogul său. În scopul acestei cercetări au fost analizate 28 de milioane de astfel de celule, fiecare măsurând în jur de trei mile (4,8 km). Celulele cu o populaţie de peste 8.000 locuitori sunt colorate cu galben, ceea ce înseamnă că densitatea populaţiei din acele zone este de aproximativ 900 de oameni pe kilometru pătrat.

Zonele negre reflectă o populaţie cu mai puţin de 8.000 de locuitori şi o densitate mai mică de 900 de oameni pe kilometru pătrat. Globul este împărţit în mod egal între galben şi negru, însă harta arată că zonele galbene sunt prezente doar pe 1% din suprafaţa Pământului. Potrivit ONU, majoritatea creşterilor populaţiei planetei va avea loc în Africa până în 2100, cu atât mai mult cu cât harta arată că acest continent beneficiază de o mulţime de spaţiu disponibil pentru dezvoltare. Dintre toate zonele lumii, cea mai ocupată pare a fi Cairo, cu o zonă de 14,4 kilometri pătraţi ce reprezintă domiciliul pentru mai mult de un milion de oameni.

Harta Europei realizată de Galka relevă o repartiţie echitabilă între zonele populate şi cele mai puţin populate. „Deşi nu putem vorbi de o densitate a populaţiei precum cea de pe continentul asiatic, Europa se remarcă prin lipsa spaţiului deschis. Spre deosebire de Asia, unde populaţia pare să se concentreze în anumite zone, în Europa pare să existe o repartiţie echitabilă între zonele populate şi cele mai puţin populate”, susţine antreprenorul amerincan.

În ceea ce priveşte populaţia globală în viitor, se preconizează că aceasta va atinge 9,7 miliarde de oameni până în 2100, în timp ce populaţia Africii, ce măsoară în momentul de faţă 1,2 miliarde de oameni, va exploda şi va ajunge la 5,5 miliarde de oameni.

Sursa: fluierul.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

Viața de după oameni

Oare cum va arăta Terra dacă oamenii ar dispărea brusc? Este întrebarea la care au încercat să răspundă mai mulți cercetători americani în cadrul documentarului „Viața de după oameni”, un film promovat în cadrul A&E Television Networks.

O imensă rocă spaţială a trecut la aproximativ 500.000 de km de Terra

O imensă rocă spaţială, cu aspect de craniu uman, a trecut sâmbătă seara la aproximativ 500.000 de km de Terra. Obiectul spaţial cu aspect straniu, aproape înfricoşător, are un diametru de 600 de metri şi a trecut pe lângă Pământ la distanţă mai mare decât se află Luna faţă de planeta noastră.