Conspirațiile mondiale și matematica

Feb 03, 2016

site-Illuminati-6.jpg

Dr. David Grimes, om de ştiinţă de la Oxford a folosit matematica pentru a explica de ce anumite teorii ale conspiraţiei – precum faptul că aselenizarea n-ar fi fost reală – ar fi fost demascate până acum, dacă ar fi fost reale.


Dr. David Grimes s-a folosit astfel doar de numere – ale oamenilor care cred în asemenea teorii, relatează Russia Today.

Potrivit omului de ştiinţă, un anumit număr de persoane pot păstra un secret doar o anumită perioadă. Grimes spune că formula funcţionează şi reprezintă următorul lucru: un secret care ar rezista mai mult de un secol nu poate fi păstrat de mai mult de 125 de persoane. Spre deosebire, un secret ce implică 2.521 de persoane ar rezista cu greu mai mult de cinci ani.

Pe baza acestor calcule, a reieşit că, dacă ar fi fost o înscenare, aselenizarea din 1969 ar fi fost demascată de mult timp, deoarece au fost implicate 411.000 de angajaţi ai NASA. Şi, luând în considerare că a fost nevoie de doar un Edward Snowden pentru a dezvălui practicile NSA, matematica nu pare să fie foarte departe.

Munca omului de ştiinţă a pornit cu o ecuaţie prin care să testeze probabilitatea ca o conspiraţie să fie dezvăluită fie în mod deliberat de către un informator precum Snowden, fie din neatenţie, ca rezultat al unei greşeli. Sunt introduşi astfel în ecuaţie durata de timp şi numărul de conspiratori, inclusiv o varietate de alţi factori, precum reducerea numărului celor din urmă, din cauza unor motive precum decesul – atât accidental cât şi intenţionat.

Pentru studiul său, Grimes s-a folosit de patru conspiraţii cu un număr mai mult sau mai puţin predictibil de conspiratori şi diferite perioade de timp – aselenizarea, cu 411.000 de angajaţi NASA; cei 405.000 de adepţi ai schimbărilor climatice; mişcarea anti-vaccinare, care cuprinde 22.000 de oameni dacă sunt luate în calcul doar OMS şi centrele americane pentru controlul bolilor, număr care creste la 736.000 dacă este inclusă şi Big Pharma; şi, în cele din urmă, aproximativ 711.000 de oameni care cred că leacul pentru cancer este ascuns.

În urma calculelor savantului, aselenizarea ar fi fost demascată drept un fals în trei ani şi opt luni, schimbările climatice în trei ani şi nouă luni, conspiraţioniştii anti-vaccinării şi-ar fi văzut teoria scoasă la iveală după trei ani şi două luni, iar leacul pentru cancer ar fi urmat să fie făcut public lumii după doar trei ani şi trei luni.

Sursa: magazin-cultural-stiintific.blogspot.rs

 

Articole similare selectate pentru tine

Ce este Teoria Conspirației?

O teorie a conspirației este o ipoteză neverificată, avansată de un individ sau un grup de indivizi, cu scopul de a comunica o informație drept veridică, demascând o conspirație care ar ascunde acest presupus adevăr. Teoriile conspirației s-au născut pentru a suplini lipsa informațiilor și explicațiilor publice. Cuvântul „teorie” poate fi folosit în mod abuziv, majoritatea teoriilor conspirative fiind mai degrabă ipoteze.