Ungaria acuză Washingtonul că este responsabil de conflictele care au generat refugiați

Feb 08, 2016

Greece-Migrants-11-610x300.jpg

Ungaria a respins o solicitare a Statelor Unite privind acceptarea de către UE a imigranților, anunță Laszlo Kover, președintele Parlamentului ungar, acuzând Washingtonul că este responsabil de conflictele care au generat refugiați și oferind ca exemplu gardul ridicat de SUA la frontiera cu Mexicul.


Ca reacție la declarații ale președintelui Barack Obama, care a sugerat că Europa poate accepta imigranți suplimentari, Laszlo Kover a amintit că „Statele Unite au construit la frontieră cu Mexicul un gard mai puternic și mai lung decât ar putea construi vreodată Ungaria la graniță cu Serbia”.

„În plus, Statele Unite sunt responsabile de haosul care îi împinge pe imigranți acum spre Europa”, a adăugat Kover, referindu-se la conflicte militare din Orientul Mijlociu și din Africa.

„În plus, Statele Unite nu par să fie prea solidare cu aliații europeni în materie de imigrație”, a adăugat Kover, notând că Ungaria este din nou vizată de acuzații, în mod „nejustificat și fără să merite”.

Președintele american, Barack Obama, a ordonat pregătirea unui plan pentru primirea în Statele Unite a 10.000 de refugiați sirieni, în contextul în care Uniunea Europeană se confruntă cu milioane de imigranți extracomunitari. Decizia președintelui Statelor Unite a fost criticată atât de opoziția republicană, care evoca riscuri teroriste, cât și de organizații internaționale, care consideră insuficientă contribuția Statelor Unite.

Sursa: aktual24.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

Teatru de marionete în stil româno-ungar

E extrem de frustrant să fii ani de zile, chiar aproape timp de trei decenii, cea mai mică şi neînsemnată piesă dintr-un teatru de marionete. Pe scena politicului româno-maghiar, românii din Ungaria de azi, şi mă refer doar la comunitatea istorică românească, joacă rolul şoricelului cel prostuţ, care este şi el un personaj din piesă, pentru că Autorul aşa a vrut, dar este şi cel care îi deranjează, îi incomodează cel mai mult pe ceilalţi actori.

Mumii studiate în Ungaria ascund secrete ale Tuberculozei

Mumii din secolul al XVII-lea analizate în Ungaria de către o echipă de oameni de știință ar putea dezlega unele mistere ale sistemului imunitar al omului. Cele 265 de mumii păstrate la Muzeul de Istorie Naturală al Ungariei din Budapesta i-ar putea ajuta pe oamenii de știiință să descopere noi modalități de tratare a tuberculozei.

Crește numărul de germani care se mută în Ungaria, din teama de migranți

Tot mai mulți germani se îndreaptă spre zona lacului Balaton, în Ungaria, din cauza nemulțumirii față de politica de azil a guvernului german și teama de migranți.