Crucea lui Novak Đoković

Feb 10, 2016

phpThumb_generated_thumbnailjpeg.jpg

Cel mai bun jucător de tenis al momentului, Novak Đoković, și-a demonstrat din nou clasa, câștigând turneul Australian Open, spulberându-l în finală pe britanicul Andy Murray, tenisman aflat pe locul 2 în clasamentul mondial.


Ca și în celelalte partide ale sale, Novak Đoković a fost nedespărțit de crucea de lemn pe care o poartă la gât. Dan Negru a scris pe pagina de facebook despre acest simbol: "Celebra cruce de lemn pe care Novak Đoković o poartă la gât, luată de la mănăstirea Crna Reka, renumită pentru peștera Sfântului Arhanghel Mihail. Interviurile lui Đoković despre mănăstirea la care se închină când ajunge în Serbia au adus la Crna Reka în ultimii ani peste 1 milion de turiști".

De-altfel, pe teren, Novak Đoković nu ezită să se însemne de multe ori, cu semnul crucii. Evlavia arătată de numărul 1 mondial nu a trecut neobservată la Belgrad. Astfel, în 2011, acesta a primit ordinul Sfântul Sava în primul grad, cea mai înaltă distincție oferită de Patriarhul Serbiei unui mirean.

Născut la Belgrad, dar cu tatăl născut în Kosovo, Đoković a ajutat frecvent pe sârbii rămași în vechea provincie sârbească, azi auto-proclamată republică albaneză.

Sursa: activenews.ro

 

Articole similare selectate pentru tine

Simona Halep, prima jucătoare din România care câștigă Wimbledonul

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneulul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.