Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Clubul de fotbal „Sloga” din Satu-Nou
Feb 18, 2016
După cel de-al doilea război mondial, jocul cu balonul rotund pasionează un număr tot mai mare de jucători care practică regulat antrenamente pentru menținerea condiției fizice și participarea la diferite competiții. În anul 1944, se înființează Societatea sportivă „Žarko Zrenianin”, în care își desfășoară activitatea mai multe secții sportive, printre care și secția de fotbal.
Documentele istorice din arhiva orașului Panciova dovedesc că bobocii au jucat primele meciuri cu vecinii doloveni și au obținut o victorie de 2:0, rezultatul fiind același și în meciul de revanșă. Ziarul „Pancevac” (nr. 14 din 21 martie 1953), scrie prima dată despre Clubul „Sloga” care a jucat cu echipa „Sloga” din Sefkerin. În acel meci, pentru „Sloga” din Satu-Nou au jucat următorii jucători: Mila Koici ”Akai”, Ardelean Sandru „Berberase”, Vasa Garagan, Iova Milița „Rov”, Nikola Koici „Srbu”, Dușan Steici, Stevan Sârbin „Puricu”, Neda Boltici, Gheorghe Rudnean, Vasa Panciovan. Prima dată echipa „Sloga” se întrece într-o competiție oficială în „Zonalele Diviziei cercului Panciova”.
Meciurile de fotbal, deși s-au disputat la marginea satului, în fiecare duminică, sau la fiecare două duminici, au adunat un număr mare de spectatori, fiindcă bobocii și-au iubit jucătorii, echipa și satul. Acum, de la această distanță de timp, se poate spune că în Satu-Nou, cu puține pauze, fotbalul are o viață de 50 de ani. În această perioadă de timp, mai mult de 250 de jucători au înregistrat performanțe și mai mari, și mai mici. De multe ori le-au sărit în ajutor și vreun jucător „din afară”: Dușan Kosanovici, Sima Roșu din Uzdin, Ognian din Sutiesca, Fara din Cuvin, Belodeci din Podgorița și alții, totuși se poate spune că întotdeauna „Sloga” s-a bazat pe forțele ei proprii. Jucătorii de la „Sloga” au fost antrenați de mai mulți antrenori din sat sau din alte localități. Cei mai activi au fost: Milan Celebici, fost antrenor și arbitru național, și Boșko Petrici, fost jucător în echipa națională.
Horia Tărâță „Ricu”
Fotografia este primită de la Stevan Geakonovici.
Articole similare selectate pentru tine
Fotbalul la Vârșeț se practică încă din 1897 (3/3)
Toți aceștia jucători rămân în memoria iubitorilor de fotbal, iar timpul scoate la iveală jucători tineri care reușesc să atragă atenția. Școala sub îndrumarea de specialitate a lui Nedeljković și Școala Asociației Sportive Vârșeț, condusă de George Mohan, contribuie la formarea jucătorilor de calitate, care au dovedit deja că au perspectivă.
Fotbalul la Vârșeț se practică încă din 1897 (2/3)
Amintim şi două cazuri pe care le considerăm insuccese: primul caz a fost atunci când sistemul competitiv, cu excepţia celui de rang național, a fost organizat pe ”zone”. La un pas de a intra în zona a III-a s-au aflat ”Budućnost” din Valjevo, ”Čukarički” din Belgrad și ”Jednistvo” din Vârșeț.