Misterul construcțiilor metalice din Siberia

Mar 14, 2016

14-foto-mare---desenul-geolog-copy.jpg

Într-o zonă din îndepărtata Siberie, numită Valea Morţilor sau Yakutia, pendulează un mister vechi de secole. Mai multe structuri metalice, în forme ovale, se găsesc îngropate parțial în pământ.

Subiectul este unul extrem de sensibil, nu s-au scris foarte multe pe această temă, datorită incertitudinii care planează asupra Văii Morţilor. Zona este una mlăștinoasă, cauza pentru care foarte puţini exploratori au avut curajul să se aventureze pentru a cerceta „casele metalice„. Totuși, există relatări cum că în anul 1380 un cutremur de intensitate mare s-a produs în urma căruia întreg cerul Europei s-a întunecat.

Casele de metal au forme ovale şi orificii în vârf, după cum au fost descrie de localnici. Unii dintre ei ar fi dormit în ele şi numai după câteva nopți s-au îmbolnăvit subit, murind  câteva zile mai târziu.

O descriere ciudată făcută de un negustor care trecea adesea prin Valea Morţii întregește foarte bine peisajul dezolant şi caracterizează misterul care planează asupra acestei zone. ” Undeva pe o fășie de pământ între două râuri, în locul cunoscut sub numele de „casă de fier”, m-am adăpostit sub o arcadă de fier. Era de o culoare roșiatică şi deasupra se ridica o scară în formă de spirală. După aceasta se regăseau mai multe camere de metal în care m-am adăpostit pentru o noapte. Era iarnă şi foarte frig, dar înăuntru te simțeai de parcă era vara.

În urma acestei povestiri s-a propagat zvonul că Valea Morţilor este o zonă malefică, unde nici vegetația nu mai crește şi cel care are curaj să treacă pe acolo se îmbolnăvește de cele mai ciudate boli.

fetchobject-3.png

În 1936  de origineexploratorul rusă, Mihail Koretki, a condus o expediție în Valea Morţilor unde a descoperit mai multe cupole de metal  într-o mlaștină. Aveau forme ovale şi cam ascuțite. Dimensiunile obiectelor ovale erau variabile, unele depășeau chiar şi 9 metri. „Căruţele metalice” nu aveau geam ci doar un orificiu în vârf prin care se putea ajunge înăuntru. Cercetătorii au dormit intr-o „casa metalică„, iar repercusiunile nu au încetat să apară. Unuia dintre ei i-au apărut bube ciudate pe corp, altuia i-a căzut părul şi toţi simțeau o stare generală de rău. Exploratorii au analizat materialul din care erau construite aceste obiecte. Au ajuns ca concluzia că părea un fel de cupru, dar metalul nici nu se tăia şi nici nu putea fi ciocănit. Acest material straniu era acoperit cu un stat dintr-un alt material care semăna cu șmirghelul şi nu era un produs de oxidare sau de solzi metalici.

Un alt fapt straniu remarcat de exploratori a fost vegetația din jurul obiectelor metalice care era luxuriantă. Iarba avea peste doi metri înălțime. În ciudat faptul că cercetătorii au încercat să ia mostre din materialul din care erau construite obiectele metalice nu au reuşit. Au găsit înăuntru o piatră neagră de dimensiuni relativ mici. Se putea observa că era polizata cu o precizie ieşită din comun. Această piatră tăia foarte bine geamul.

Cert este că radioactivitatea crește constant în Valea Morţilor. Măsurătorile efectuate recent demonstrează foarte bine acest fapt. Există o altă legendă locală care spune că într-o zi a ieşit din pământ o lumină imensă care se îndrepta spre cer.  S-au auzit câteva bubuituri surde şi un miros urât parcă venea de nicăieri. Dintr-o dată lumina a intrat înapoi în pământ şi nimic nu a mai fost la fel. Băștinașii credeau că acolo există o lume subterană şi nimeni nu avea curaj să se apropie. După o perioadă îndelungată o sferă luminoasă şi-a făcut apariția la orizont şi a provocat o explozie imensă. Evenimentul s-a repetat de câteva ori la rând, după care un cutremur devastator s-a produs în Valea Morţilor. Triburile care existau în acea vreme în zona au murit din cauza unei boli stranii care se transmitea din tata în fiu.

reindeersledtripoymyakon_10.jpg

Când au început să circule zvonurile cum că în Valea Morţilor se găsesc OZN-uri prăbuşite, KGB-ul a declarat această zonă strict interzisă.

La începutul anului 2012 o echipă de cercetători ruși au explorat Valea Morţii. Ei au susţinut că au descoperit cinci dintre legendarele cazane metalice. Niciunul dintre cercetători nu s-a aventurat în declaraţii atunci când au fost întrebați dacă cazanele sunt de fapt OZN-uri. „Cu siguranță că în Valea Morţilor s-a petrecut ceva ciudat. Nu ştim din ce materiale şi nici pentru ce întrebuințare au fost construite cazanele metalice„, a declarat unul dintre exploratori.

Misterul asupra Văii Morţilor continua să existe şi probabil că într-un viitor apropiat mai multe cercetări se vor efectua în zona pentru stabilirea celor întâmplate acum aproape 650 de ani.

Sursa: efemeride.ro

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=4JQznApHOdU

 

 

Articole similare selectate pentru tine

Valea Morții din Siberia

Siberia este un teritoriu izolat și greu accesibil. O zonă din acest teritoriu a fost numită Valea Morții. Încă din anul 1953, au fost descoperite structuri metalice de dimensiuni foarte mari. Cercetările au început după anul 1980, când specialiștii ruși s-au deplasat în zonă, pentru a stabili originea acestor structuri.

Oimiakon, cea mai rece localitate de pe planetă

Polul mondial al frigului este considerat satul Oimiakon, situat în nord-estul Siberiei. Denumirea Oimiakon înseamnă în dialectul local „apă care nu îngheaţă”.

Minerii din Siberia au descoperit rămășițele unui ”monstru preistoric”

În timp ce căutau diamante în inima minei din Siberia, minerii ruși au descoperit rămășițele a ceea ce arată ca un monstru preistoric.