Lansarea monografiei "Așezământul monahal Srediștea Mică"

Apr 04, 2016

7.jpg

Joi, 31 martie a.c., la Muzeul municipal "Konkordija" din Vârșeț a avut loc lansarea lucrării de referință pentru comunitatea românească din Serbia " Așezământul monahal Srediștea Mică ", apărută la editura "Românii Independenți din Serbia" (RIS), 2016, Vârșeț, autor dr Dorinel Stan, în prezența unui public numeros și ales.


3.jpg

Evenimentul cultural prilejuit de lansarea studiului monografic a fost moderat de Simeon Lăzăreanu, ziarist și critic literar, iar despre carte au vorbit prof. univ. dr. Ioan Viorel Boldureanu (Timișoara), prof. univ. dr. Eugen Cinci, prof. univ. dr. Mircea Măran și autorul dr. Dorinel Stan. Momentele muzicale le-a oferit Aneta Gașpăr (ghitară), Mihai Hent din Arad (ghitară) și ansamblul instrumental "Blocul de răsărit" - cvartetul Școlii de Muzică din Vârșeț. Organizatorii manifestării au fost: Românii Independenți din Serbia - organizația cea mai reprezentativă a mediului asociativ românesc din Serbia, "Glasul Cerbiciei" - publicație de actualitate, istorie și cultură a românilor din Serbia și "Pentru Un Vârșeț mai Bun" - asociație civică, subliniază: Joi, 31 martie a.c., la Muzeul municipal "Konkordija" din Vârșeț a avut loc lansarea lucrării de referință pentru comunitatea românească din Serbia "Așezământul monahal Srediștea Mică", apărută la editura "Românii Independenți din Serbia" (RIS), 2016, Vârșeț, autor dr Dorinel Stan, în prezența unui public numeros și ales.

Evenimentul cultural prilejuit de lansarea studiului monografic a fost moderat de Simeon Lăzăreanu, ziarist și critic literar, iar despre carte au vorbit prof. univ. dr. Ioan Viorel Boldureanu (Timișoara), prof. univ. dr. Eugen Cinci, prof. univ. dr. Mircea Măran și autorul dr. Dorinel Stan. Momentele muzicale le-a oferit Aneta Gașpăr (ghitară), Mihai Hent din Arad (ghitară) și ansamblul instrumental "Blocul de răsărit" - cvartetul Școlii de Muzică din Vârșeț.

Organizatorii manifestării au fost: Românii Independenți din Serbia - organizația cea mai reprezentativă a mediului asociativ românesc din Serbia, "Glasul Cerbiciei" - publicație de actualitate, istorie și cultură a românilor din Serbia și "Pentru Un Vârșeț mai Bun" - asociație civică. Evenimentul a fost onorat de prezența domnului Dan Constantin, consulul României la Vârșeț, Oana Firănescu, secretar II al ambasadei României la Belgrad, Viorel Dolha, președintele AGIRo, Dragița Stanoilovici, președinta asociatiei "Pentru Un Vârșeț mai Bun", mass-media în limba română și sârbă, fețe bisericești, profesori și oameni de cultură.

6.jpg

Evenimentul a fost onorat de prezența domnului Dan Constantin, consulul României la Vârșeț, Oana Firănescu, secretar II al ambasadei României la Belgrad, Viorel Dolha, președintele AGIRo, Dragița Stanoilovici, președinta asociatiei "Pentru Un Vârșeț mai Bun", mass-media în limba română și sârbă, fețe bisericești, profesori și oameni de cultură.

1.jpg

 

Articole similare selectate pentru tine

Primele manuale românești elaborate în Serbia 2/2

Cartea copiilor pentru clasa a II-a primară nu este un simplu manual menit să contribuie la formarea deprinderilor de citire ale elevilor și la educația lor estetică, ci este un manual cu un conținut mult mai bogat: lectură, exerciții de intuiție ce puteau fi utilizate pentru dezvoltarea spiritului de observație al elevilor și la cunoașterea naturii; exerciții gramaticale și de aritmetică.

Monografia ”Aşezământul Monahal Srediştea Mică”, o lucrare de adevarată arheologie culturală și spirituală

„Așezământul monahal Srediștea Mică”, care ni se deschide înaintea ochilor, este un monument cultural și un eveniment spiritual binecuvântat și mult așteptat, așa descrie Preasfinţitul Daniil, Episcop-locţiitor al Episcopiei Dacia Felix, lucrarea monografică despre aşezământul monahal Srediştea Mică realizată de dr. Dorinel Stan, președintele Asociației Românii Independenți din Serbia.