Nothing to see here. This component is added to the post page in order to register the visit
Micii coșteieni și lecția de umanitate
May 29, 2016
În fantezia copiilor totul este posibil! Irealul devine real, iar cele mai ciudate vise se împlinesc în fața ochiilor deschiși. Așa a fost și seara zilei de 13 mai a.c., când un grup de 20 de copii din Coștei, au prezentat un nou spectacol – ”Colierul de diamante” în regia Marianei Stratulat care a fost și autoarea textului, prin care ne-au dat o adevărată lecție de umanitate.
Povestea este următorea: Într-o noapte, o fetiță este vizitată de cele 4 anotimpuri, de la care primește un colier de diamante. Colierul are puteri magice, dar care sunt acestea, rămâne să le descopere la momentul potrivit. Anii trec și fetița îndrăgește atât de mult colierul, încât îl ea cu ea la liceu și îl ascunde în camera din cămin. Pe scenă apar detectivii, care încearcă se descopere misterul din camera fetelor. Fetița nu dorește să renunțe la colierul ei cu nici un preț. În final, renunță la colier, pentru a salava viața unei alte fetițe, care trebuie să fie operată în străinătate. Poveste are sfârșit fericit, iar copiii merg împreună la Balul absolvenților, consemnează săptămânalul Libertatea.
În distribuție au figurat: Emanuel Tăicuna (șeful), Larisa Stratulat, Adrian Crăciun, Georgel Străin și Adrian Roxa (detectivii), Amelia Bălăgean, Eugenia Prodan, Sanela Căilean, Marinela Atnagea, Vanesa Roxa, Ionela Păuța (fetele de liceu), Anamaria Borca (Primăvara), Slavița Stepan (Vara), Nives Bălan (Toamna), Marina Țera (Iarna), Alexandra Georgiana Maleta, Alexandra Maiogan, Melisa Voin și Isidora Colojoară (Păpușile) și David Butan (Muzicianul). Alătrui de micii actori au fost instructorul muzical, prof. Marcel Novac, scenograful Ionică Adam și coordonatorul Trupei, Viorel Bălăgean.
În final, micii actori au primit menițiuni din partea Uniunii, iar de la Casa de Presă și Editură ”Libertatea” din Panciova, premii în cărți.
Articole similare selectate pentru tine
Un episod premergător apariției ziarului ”Nădejdea” din Vârșeț
Un Comitet de iniţiativă ad−hoc constituit, a lansat la Coştei, la 27 martie 1927, un apel către românii din Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor, ce avea trei subtitluri extrem de sugestive: »Pentru organizarea tuturor românilor«, »Care este politica reală a românilor?« şi »Necesitatea apariţiei unui ziar românesc«. Documentul este în ahiva episcopiei Caransebeş şi nu este inventariat.
Trupa de Teatru ”Neica” din Coștei la Pygmalion în Viena
Membrii Trupei de Teatru ”Neica” ce funcționează în cadrul S.C.A. ”Mihai Eminescu” din Coștei, au contribuit în seara zilei de 24 octombrie 2015 la înfăputirea istoriei, prezentându-se ca prima trupă românească de amatori de la noi, în Sala de spectacole a Teatrului ”Pygmalion” din Viena.