Polonia propune înfiintarea Grupului de la Vișegrad

Jul 07, 2016

polonia-cehia-slovacia-ungaria-romania-ucraina.png

Polonia propune înfiintarea Adunarii parlamentelor țărilor Grupului de la Vișegrad, Ucraina și România, a declarat președintele Sejmului polonez Marek Kuhchinsky, în timpul Forumului Dezvoltării Locale, care a avut loc în Truskavets.


„La 1 iulie, Polonia a preluat președinția Grupului de la Vișegrad și la nivelul Parlamentului ne dorim să anunțăm în Krynica privind crearea grupului parlamentar al Grupului de la Vișegrad „- a spus el.

„Vrem să invităm colegii noștri din Republica Cehă și Ungaria pentru a forma un ansamblu comun cu Ucraina și România”, – a adăugat el.

„Și chiar și cu războiul din Ucraina, dorim să consolidăm această cooperare. Ne dorim ca cooperarea noastră între parlamente să fie una dintre cele mai puternice instrumente care vor influența NATO și alte țări pentru a pune presiune în continuare ca Rusia să înceteze acțiunile sale agresive”, – a subliniat Kuhchinsky.

În plus, el a cerut creșterea numărului de puncte de trecere peste graniță și îmbunătățirea infrastructurii dintre Ucraina și Slovacia, Ucraina și România, Ucraina și Polonia, scrie inliniedreapta.net.

Grupul de la Vișegrad include Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Ungaria.

 

Articole similare selectate pentru tine

Varșovia: Ieri a fost Moscova, azi Bruxellesul ne ia libertatea!

Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile din Varşovia, miercuri, pentru o manifestare organizată de extrema dreaptă, au mărşăluit sub sloganul „Polonia pentru polonezi” şi au dat foc steagului Uniunii Europene.

Tinerii polonezi vor fi scutiți de impozitul pe venit

Parlamentul Poloniei a început dezbaterile privitoare la o propunere de eliminare a impozitului pe venit pentru majoritatea polonezilor cu vârste de sub 26 de ani în condiţiile în care guvernul polonez încearcă să-i ademenească înapoi în ţară pe cei plecaţi să muncească în străinătate.

Schimbări radicale în UE dorite de Polonia

Ne aflăm într-o situație în care trebuie să reconstruim UE și să dăm forță Europei. Dacă statele membre lasă UE să se destrame, de acest lucru se va bucura doar președintele rus, Vladimir Putin.