Asteroidul a trecut peste Polul Sud la o distanță mica de Pământ

Sep 08, 2016

Thinkstock.jpg

Un asteroid de zece metri lungime ne-a fost, noaptea trecută, de zece ori mai aproape decât luna, însă această întâlnire a trecut fără consecințe pentru comunicațiile și sateliții planetei deoarece roca spațială a trecut peste Polul Sud, confirmă NASA.


Pentru comparație, asteroidul a trecut pe lângă Pământ la o distanță de 40,000 kilometri, în timp ce distanța dintre Lună și Pământ este de 384.000 kilometri, relatează b92.net.

Asteroidul 2016 RB1 a fost descoperit doar o zi înainte și a fost vizibil numai în emisfera sudică.

Un alt asteroid a trecut pe lângă Pământ, însă la o distanță mult mai mare. El a avut un diametru de până la 1,6 kilometri, și, dacă ar fi lovit planeta, s-ar fi șters toată omenirea.

Săptămâna viitoare va trece pe lângă Pământ încă un asteroid de 61 metri lungime. Mai exact, pe 17 septembrie va trece pe lângă noi o rocă spațială cu viteza de 50.000 kilometri pe oră.

 

Articole similare selectate pentru tine

O imensă rocă spaţială a trecut la aproximativ 500.000 de km de Terra

O imensă rocă spaţială, cu aspect de craniu uman, a trecut sâmbătă seara la aproximativ 500.000 de km de Terra. Obiectul spaţial cu aspect straniu, aproape înfricoşător, are un diametru de 600 de metri şi a trecut pe lângă Pământ la distanţă mai mare decât se află Luna faţă de planeta noastră.

Asteroidul care ar putea distruge complet economia mondială

Corpul ceresc ”16 Psyche” este cel mai misterios obiect din sistemul solar, care, din punct de vedere economic, ar putea distruge complet viața curentă pe Pământ.