În Slovenia s-a pus în funcțiune prima "fântână de bere"

Sep 17, 2016

Thinkstock -ilustracija.jpg

Sute de iubitori de bere și observatori curioși s-au adunat în orașul sloven Zalec (Zaleț) la deschiderea primului "izvor de bere" în Europa.


Această nouă atracție, care a fost concepută în urmă cu câțiva ani, spre dezamăgirea multor fani ai berii, nu va arunca litri de bere gratuit. Orice persoană care plătește șase euro va primi un pahar dotat cu microcip special care va activa robinetul și va primii cantitatea de bere plătită, scrie b92.net.

"Scopul nu este de a aduna bețivi aici, noi doar vrem să promovăm cultura consumului de bere", a declarat primarul Alek Janko Kos, adăugând că prețul pentru consumul berii din fântână este cu mult mai competitiv în comparație cu prețurile din alte țări.

Interesul localnicilor, dar mai ales străinilor este uimitor. Datorită fântânii cu bere, amplasată în parcul orașului, Zalec din Slovenia și-a găsit locul pe harta turistică a Europei.

 

Articole similare selectate pentru tine

Izvor de viaţă în Munţii Vârşeţului

Munţii Vârşeţului leagă de secole în şir cele patru vechi localităţi româneşti: Mesici, Sălciţa, Marcovăţ şi Srediştea Mică şi au rămas străjerul natural al hotarului, locuri de iniţiere şi de desfăşurare a unor mistere, care au atras dintotdeuna oameni curajoşi, cu spirit de aventură.

Fântâna lui Iacob

Lumea întreagă este un ansamblu impresionant de locuri interesante, dar unele dintre ele sunt considerate a fi și periculoase. Unul dintre acestea este Fântâna lui Iacob, un izvor carstic aflat la nord-vest de Wimberley, Texas. Diametrul acesteia este de 4 metri, dimensiune care nu prevestește nimic în ceea ce privește adâncimea Fântânii lui Iacob. Ei bine, peștera lui Iacob coboară vertical având o adâncime totală de aproximativ 40 de metri.