Timişoara, Capitala Europeană a Culturii în 2021

Sep 17, 2016

Timisoara-129815.jpg

Timişoara a câştigat marea competiţie pentru Capitala Europeană a Culturii în 2021. Aceasta a fost decizia juriului internaţional delegat de Uniunea Europeană, care a venit la Bucureşti să stabilească ce oraş din România va fi investit cu râvnitul titlu pentru care s-au mai bătut Baia Mare, Bucureşti şi Cluj-Napoca, toate rămase în bătălia finală.


Anunţul a fost făcut de ministrul Culturii, în cadrul unei conferinţe la sediul Bibliotecii Naţionale, la care au fost prezenţi şi Steve Green, preşedintele juriului de experţi şi reprezentanţii Comisiei Europene, scrie opiniatimisoarei.ro. Fiecare dintre oraşele finaliste şi-au susţinut în faţa juriului dosarele de candidatura pentru prestigiosul titlu. Al Timişoarei a fost declarat câştigător. Titlul de Capitala Europeană a Culturii (CEaC) este atribuit unui oraş din Uniunea Europeană, din ţări candidate sau pre-candidate, pe durata unui an. Până în 2019, 60 de oraşe vor fi deţinut titlul de Capitala Europeană a Culturii. Programul este considerat a fi iniţiativa culturală emblematică a Uniunii Europene. Începând din 1985, Uniunea Europeană desemnează unul sau două oraşe, din ţări candidate sau pre-candidate, drept Capitala Europeană a Culturii. Se aşteaptă ca oraşele alese să prezinte, timp de un an, un program cultural inovator şi susţinut care să accentueze bogăţia, diversitatea şi similarităţile culturii europene în faţa unui public internaţional. În 2021 atât România, cât şi Grecia, vor găzdui câte o Capitală Europeană a Culturii.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Un băiat, vorbind la telefon, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Este vorba despre o lucrare, care a atras atenţia timişorenilor, şi nu numai, care au avut drum prin Piaţa Libertăţii. Astfel, băiatul stilizat, care vorbeşte la telefon, şi-a făcut rapid „apariţia” si pe Facebook, unde a dat prilej, bineînţeles, la comentarii.