Cercetatorii au găsit monede romane antice în Japonia

Oct 04, 2016

Coins-from-Ancient-Rome1.jpg

Patru monede antice din cupru au fost descoperite printre ruinele unui vechi castel  și, după spusele cercetătorilor, pe monede sunt imagini ale lui Constantin I și a unui soldat cu o suliță. Este prima dată când monede antice romane au fost descoperite aproape 10.000 de kilometri de unde au fost bătute inițial.


În total, experții au descoperit zece monede de bronz și cupru, cele mai vechi datând aproximativ din anii 300-400 după Hristos. Este încă o descoperire care a capturat cercetatorii prin surprindere, remarcă ancient-code.com. O altă descoperire fascinantă a fost făcută când cercetătorii au descoperit patru monede romane antice care datează din secolul III sau IV după Hristos, printre ruinele Castelului Katsuren din Uruma, pe insula Okinawa din Japonia. Cele patru monede antice, create în vechiul Imperiu Roman, au fost excavate într-o cetate japoneză care a existat între secolele XII-XV, potrivit rapoartelor de la The Japan Times. Este prima dată când astfel de obiecte au fost descoperite în Japonia, dovedind încă odată, că cărțile noastre de istorie trebuie să fie schimbate. "La început am crezut că erau monede de un cent pierdute de soldații americani", a declarat arheologul Hiroki Miyagi, "Dar, după spălarea lor în apă mi-am dat seama că erau mult mai mari. Am fost cu adevărat șocat." Analiza cu raze X a dovedit că monedele erau acoperite cu litere romane antice. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, alte monede din perioadele ulterioare care fac parte din Imperiul Otoman. Cercetatorii nu pot spune sigur unde au fost create exact monedele din Roma antică, dar oamenii de știință susțin că ele ar fi călătorit peste 9900 kilometri pentru a ajunge la castelul din Japonia. Castelul Katsuren se crede că a fost casa unui lord feudal cu mari legături în comerțul regional. Cu toate acestea, experții susțin că, cel mai probabil, el a avut legături de afaceri cu vechiul Imperiu Roman. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt de la Consiliul de Educație a orașului Uruma a declarat: "Noi nu credem că există o legătură directă între Imperiul Roman și Castelul Katsuren, dar descoperirea confirmă că această regiune, în perioada respectivă, a avut relații comerciale cu restul Asiei."

 

Articole similare selectate pentru tine

Aurora Simionescu, prima persoană de altă naționalitate angajată la Agenția Spațială Japoneză

Aurora Simionescu este din Brăila, are 33 de ani, e astrofizician. În timp ce își făcea doctoratul în Germania, românca a primit o bursă de studii de 3 ani de la NASA. Tot o bursă a adus-o la Agenția Spațială Japoneză, în 2013, unde acum a obținut postul de profesor asociat. Performanța ei este cu atât mai importantă cu cât e pentru prima dată când o persoană de altă naționalitate decât cea japoneză ajunge într-un astfel de post, informeaza activenews.ro.