Aurora Simionescu, prima persoană de altă naționalitate angajată la Agenția Spațială Japoneză

May 13, 2019

Aurora

Aurora Simionescu a lucrat pentru NASA, iar acum este cercetător astrofizician la Agenţia Spaţială Japoneză, unde, la doar 33 de ani, a primit postul de profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză.

Aurora Simionescu este din Brăila, are 33 de ani, e astrofizician. În timp ce își făcea doctoratul în Germania, românca a primit o bursă de studii de 3 ani de la NASA. Tot o bursă a adus-o la Agenția Spațială Japoneză, în 2013, unde acum a obținut postul de profesor asociat. Performanța ei este cu atât mai importantă cu cât e pentru prima dată când o persoană de altă naționalitate decât cea japoneză ajunge într-un astfel de post, informeaza activenews.ro.

Aurora afirma recent, pentru o publicație germană că, zilnic, încearcă să depășească limitele cunoașterii sale și să înțeleagă mai bine Universul în care trăim.

În Kenya, amprentele salvează vieţi

Tinerei românce îi revin meritele unei descoperiri importante. A făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut observa pentru prima dată unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii.

Aurora Simionescu este una dintre cele 10 persoane din lume alese pentru bursa Einstein Fellowship, parte din programul NASA. De asemenea, cercetătoarea face parte din topul celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Sud.

 

Articole similare selectate pentru tine

Sonda spațială Juno s-a plasat pe orbita planetei Jupiter

Sonda americană Juno a reușit să se satelizeze marți dimineața pe orbita lui Jupiter, a anunțat NASA. Nava spațială a fost capturată, așa cum era prevăzut, de gravitatea celei mai mari planete a sistemului nostru solar, a informat centrul de control, care a primit confirmarea succesului manevrei la ora 3.53 GMT.

Opportunity, 5000 de zile pe Marte

Opportunity, 5000 de zile pe Marte! Recent, roverul Opportunity al celor de la NASA a atins performanța de a petrece 5000 de zile pe planeta Marte. Performanța este cu atât mai spectaculoasă cu cât ar fi trebuit să reziste doar 90 de zile.

Cercetatorii au găsit monede romane antice în Japonia