S-a aprobat proiectul autostrăzii Panciova - Timișoara

Nov 04, 2016

put800.jpg

Autostrada Panciova – Timișoara cu lungimea de 130 de kilometri, care la Belgrad se conectează la Coridorul 11, așteaptă studiul de fezabilitate, iar cei mai interesați sunt italienii care în România au peste 11.000 de companii, pentru că au nevoie să se conecteze cu portul Bar din Muntenegru.


Se anticipează că construirea primilor kilometri de drum în Banatul de Sud ar putea începe în trei ani. Proiectul studiului de fezabilitate costă 9,3 milioane de euro și este programat să fie finanțat în mare parte din programele IPA CBC, cu participarea obligatorie a celor două țări.

Acest proiect strategic a fost aprobat cu câteva zile în urmă la a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului INTERREG IPA între România și Serbia.

Saša Pavlov, primul om al orașului Panciova, consideră că prin realizarea acestei autostrăzi orașul va deveni mult mai competitiv. El pretinde că există câțiva investitori care deja operează în România și care sunt interesați de a prelua realizarea acestui proiect amplu. Studiul va oferi răspunsul pe care rută exact va trece autostrada, însă Panciova nu poate fi evitată în nici un caz. Aici trăiesc 125.000 de oameni iar în district sunt peste 350.000. Panciova este centrul districtului Banatului de Sud și locuitorii altor municipalități vecine doresc o legătură bună cu Panciova.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Un băiat, vorbind la telefon, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Este vorba despre o lucrare, care a atras atenţia timişorenilor, şi nu numai, care au avut drum prin Piaţa Libertăţii. Astfel, băiatul stilizat, care vorbeşte la telefon, şi-a făcut rapid „apariţia” si pe Facebook, unde a dat prilej, bineînţeles, la comentarii.