Torsul pisicii reduce stresul

Nov 21, 2016

informatii-pisici-05.png

Există oameni pentru care pisicile sunt înspăimântătoare. Alții nu-și pot imagina viața fără ele. Indiferent ce ai crede despre ele, pisicile sunt binevenite pentru sănătatea oamenilor, și iată de ce:


Pisicile au capacitatea de a se autovindeca cu ajutorul torsului care benefic stimulează. Rezultatele mai multor cercetări indică faptul că frecvenţa torsului ar putea acţiona ca un tip de terapie fizică asupra pisicii. Mai exact, torsul poate ajuta la creşterea densităţii osoase şi vindecarea muşchilor. Însă torsul pisicilor nu e benefic doar pentru ele ci și pentru oameni. Contracţiile au loc la 25-150 de vibraţii pe secundă şi cauzează o scurtă separare a corzilor vocale, fenomen care permite torsului să apară atât în timpul inspiraţiei cât şi al expiraţiei. Dacă aţi mângâiat multe pisici, ştiţi deja că torsul fiecărei pisici este diferit, el putând varia în volum şi sunet. Frecvența torsului stimulează corpul îmbunătățind respirația și ajută la alinarea durerilor, potrivit Institutului de cercetare ”Fauna”. Și bineînțeles, reduce stresul, boala omului modern. S-a arătat că proprietarii de animale de companie, în primul rând pisici, au un nivel de stres mai mic. Nu e de mirare, mângâind pisica care toarce, corpul omului se relaxează și nu e de mirare rezultatul mai multor analize care au ajuns la concluzia că animalele de companie sunt mai eficiente decât o grămadă de medicamente. Atacul de cord la oamenii care au pisici în casă este resud chiar cu 40 la sută. Cei de la Universitatea din Minnesota, după cercetări, spun că proprietarii de pisici au mai puține șanse de a experimenta un atac de cord sau au probleme cu inima, pentru că pisicile diminuează stresul și anxietatea.

Toate aceste dovezi nu au nimic de-a face cu puterile supranaturale ale pisicilor, esența este în stilul de viață a oamenilor care au un animal de companie. Iubirea unei alte ființe și angajamentul calmează și face viața mai completă.

 

Articole similare selectate pentru tine

Pisica vede lucruri care sunt invizibile pentru om

Pisicile sunt considerate de mulţi ca fiind simboluri ale misticismului din cauza corpului lor elegant şi flexibil, precum şi a privirii lor, care poate "magnetiza" pe oricine.

Pisica trezește sentimentul de încredere și optimism

Pisicile simt când un om este bolnav și pot identifica energia negativă în organism datorită câmpului electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul între om și pisică aceste unde electromagnetice neutralizează undele emise de un organism bolnav.

Pisica poate vedea lucruri care sunt invizibile pentru om

Pisicile sunt considerate de mulţi ca fiind simboluri ale misticismului din cauza corpului lor elegant şi flexibil, precum şi a privirii lor, care poate "magnetiza" pe oricine.