Pisica trezește sentimentul de încredere și optimism

Oct 23, 2019

1.jpg

Pisicile simt când un om este bolnav și pot identifica energia negativă în organism datorită câmpului electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul între om și pisică aceste unde electromagnetice neutralizează undele emise de un organism bolnav.


Medicii au observat de multă vreme că în familiile în care există animale de companie, în special pisici, atmosfera e mai senină, bolile sunt mai rare, iar când apar, afecțiunile se vindecă mai repede. Dacă pisica ți se așează în poală, la șale, dacă stai întins pe pat, sau după cap, în zona cervicală, n-o alunga, fii răbdător, las-o acolo unde s-a cuibărit, pisica știe cât trebuie să stea și va pleca singură. Pisica încearcă să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav și, după un timp, durerea se potolește și omul se simte mai bine. Bioenergeticienii consideră că pisicile au capacități extrasenzoriale foarte dezvoltate. Acest lucru le permite să vadă aura omului și la nevoie să o trateze. Înainte de toate, micuțele patrupede pot fi ajutoare de încredere ale neurologilor și psihoterapeuților. Ele reduc stările de neliniște, calmează, trezesc sentimente de încredere, de optimism.

Pisica și inima

Sistemul cardiovascular pare a fi „specializarea” acestor patrupede. Pisicile sunt excelenți „cardiologi”, așa că cei care suferă de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident cerebral li se recomandă să țină mai des în brațe o pisică. Din experiență s-a constatat că prezența în casă a unei pisici stabilizează tensiunea arterială și la persoanele cu distonie neurovegetativă. Conform observațiilor făcute de cercetătorii americani, în cazul persoanelor care au pisici, riscul de a face un infarct scade cu 30-40%.

14731180_1381872938511576_6587239361916544969_n.jpg

Iubitorii de pisici spun că favoritele lor diagnostichează întotdeauna corect starea de spirit și de sănătate a stăpânului, se așază pe pieptul lor și adesea previn chiar atacurile de cord.

Pisica și creierul

Un alt efect uimitor al influenței pisicilor asupra organismului omului este îmbunătățirea memoriei. Medicii au găsit următoarea explicație a acestui fapt: cea mai mare acumulare de puncte care activează memoria se află în centrul palmei. Pentru stimularea acestor centri, în Orient se fabrica bile speciale. Câte două asemenea bile se țin zilnic în fiecare palmă, rostogolindu-le. La noi această practică nu este răspândită, în schimb ne putem mângăia câinele sau, cu o eficiență și mai mare, pisica. Specialiștii au mai observat că aceste animale ajută la reducerea mai rapidă a febrei în cazul persoanelor răcite sau gripate, calmează senzațiile dureroase și chiar întăresc oasele! Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursa acțiunii terapeutice a pisicilor. S-a măsurat și frecvența pe care o are torsul pisicii – între 25 și 50 Hz.

Motan sau pisică?

S-a stabilit că, în pofida universalității lor, reprezentanții familiei pisicilor se specializează totuși în diverse afecțiuni. De exemplu, influența bioenergetică a unei pisici este cu mult mai puternică decât cea a unui motan. Pisicile „fetițe” vindecă mai bine afecțiunile sistemului nervos și ale organelor interne, în vreme ce „băieții” sunt specialiști mai buni la capitolele artroza, spondiloza, osteopatii. Pisicile cu blană lungă sunt excelenți neurologi. Ele ajută în cazul depresiilor, reduc irascibilitatea, normalizează somnul. Cele cu blăniță de lungime medie sunt buni cardiologi, iar pisicile cu blană scurtă tratează mai bine afecțiunile stomacului, ficatului și rinichilor.

2.jpg

Pisicile siameze, pe lângă faptul că sunt de mare ajutor în tratarea răcelilor, au un rol important și în profilaxia gripei. Simpla lor prezență în locuință anihilează microbii care pot genera boala.

Neagră, roșcată sau cenușie?

S-a demonstrat că are importanță chiar și culoarea blănii. Pisicile negre sunt capabile să absoarbă foarte multă energie negativă și, de aceea, sunt de neînlocuit în curățenia energetică a locuințelor cu multă aparatură electrică. Una sau chiar două-trei asemenea pisici pot să-i calmeze pe stăpânii exagerat de impulsivi și temperamentali. Ferindu-și stăpânul de excesul de energii negative, pisicile ajută la normalizarea circulației, a metabolismului și chiar la resorbția hematoamelor interne. În felul acesta ele previn infarctul, accidentele cerebrale, hipertensiunea, gastrita și osteopatiile.

Răzvan Miulescu

Foto: Tereza Gașpar

 

Articole similare selectate pentru tine

Torsul pisicii reduce stresul

Există oameni pentru care pisicile sunt înspăimântătoare. Alții nu-și pot imagina viața fără ele. Indiferent ce ai crede despre ele, pisicile sunt binevenite pentru sănătatea oamenilor, și iată de ce:

Pisica vede lucruri care sunt invizibile pentru om

Pisicile sunt considerate de mulţi ca fiind simboluri ale misticismului din cauza corpului lor elegant şi flexibil, precum şi a privirii lor, care poate "magnetiza" pe oricine.

Pisica poate vedea lucruri care sunt invizibile pentru om

Pisicile sunt considerate de mulţi ca fiind simboluri ale misticismului din cauza corpului lor elegant şi flexibil, precum şi a privirii lor, care poate "magnetiza" pe oricine.