În Olanda omagiu minunat adus românilor de pretutindeni!

Dec 06, 2016

omagiu

Identitatea unui popor se regăseşte din plin şi în muzica tradiţională unică. Oriunde ne-am afla pe acest Pământ, acordurile muzicii populare româneşti ne animă spiritul şi ne fac mereu să ne simţim mândri că ne-am născut în România, această ţară frumoasă. E minunat că există mesageri care duc şi în afara graniţelor ţării noastre folclorul românesc!

André Rieu împreună cu „Johann Strauss Orchestra” a vizitat România, susţinând un număr de şapte concerte care au fost primite cu multă căldură de publicul din România. Plăcut impresionat de tradiţiile şi muzica autentică care definesc poporul român, celebrul muzician şi dirijor a invitat în cadrul concertului său desfăşurat la Maastricht, Olanda, artişti români care au susţinut un moment 100% românesc, anunță livebiz.ro.

Pe scenă au urcat alături de maestrul Gheorghe Zamfir, un taraf de lăutari autentici împreună cu o formaţie de dansuri populare şi un grup de copii adorabili. De la primele acorduri spectatorii au fost fermecaţi de această reprezentaţie plină de muzicalitate, armonie şi dinamism, iar acest lucru se putea citi pe chipurile tuturor.

Virtuozitatea instrumentiştilor, talentul extraordinar al dansatorilor, dar şi explozia de bucurie şi buna dispoziţie prezente în concert au fost aplaudate la scenă deschisă de toţi cei prezenţi. Alături de Gheorghe Zamfir, André Rieu a adus în faţa spectatorilor de la Maastricht cele mai reprezentative cântece româneşti precum „Ciuleandra” sau „Mociriţa”. Acest spectacol este un omagiu minunat adus românilor de pretutindeni!

https://www.youtube.com/watch?v=X_TUPnR5iQs

Marin Gașpar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse commodo accumsan leo a ultricies. In commodo scelerisque tempus. Donec porttitor commodo molestie. Praesent imperdiet enim a magna vestibulum, at commodo ex auctor.

Articole similare selectate pentru tine