Insula mișcătoare din Argentina

Jan 09, 2017

800.jpg

Insula înoată pe un lac la fel de rotund și ocupă 4/5 din suprafața acestuia, ceea ce face ca lacul să semene cu o semilună.

Această insulă se află în continuă mișcare și se rotește în jurul axei sale. Ea a fost ascunsă până acum de oameni pentru că să află într-un loc mlăștinos inaccesibil pentru oameni și poate fi observată doar din aer, scrie perfectmedia.tv.

https://www.youtube.com/watch?v=gSTRjFtII3E&feature=youtu.be

Pentru a afla misterul acestei insule, a fost echipată o expediție, însă cercetătorii au trebuit să facă cale întoarsă fără a ajunge la destinație: Locul este prea sălbatic și aproape total inaccesibil, indiferent că te deplasezi cu automobilul sau barca. Următoarea expediție nu a putut afla decât că apa lacului este foarte rece. Însă asta nu ne spune aproape nimic despre natura lacului. În prezent se colectează bani pentru o expediție repetată.

 

Articole similare selectate pentru tine

Insula Saan sau Ada Kaleh

Ada Kaleh (din limba turcă Ada Kale, însemnând Insula Fortăreață) a fost o insulă pe Dunăre, acoperită în 1970 de apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier I. Insula se găsea la circa 3 km în aval de Orșova și avea o dimensiune de circa 1,7km lungime și circa 500m lățime. Era populată de circa 600 de turci.

Documente FBI declasificate – Hitler a trăit în Argentina

Hitler, alături de Stalin, reprezintă portretele a celor mai mari criminali din istoria omenirii. Un document FBI, scos la iveală recent, arată cum forțele aliate l-au protejat pe Hitler și l-au lăsat să-și trăiască viața liniștit până când a decedat undeva în Argentina.

Casa misteriosă de pe insula pustie

Cea mai izolată casă din lume este situată pe frumoasa insulă Elidej, nu departe de coasta de sud a Islandei. Deși insula a fost locuită cu 300 de ani în urmă, încă există o casă cu o istorie fascinantă.