Casa misteriosă de pe insula pustie

Oct 30, 2015

Misteriozna-kuća-na-napuštenom-ostrvu-7.jpg

Cea mai izolată casă din lume este situată pe frumoasa insulă Elidej, nu departe de coasta de sud a Islandei. Deși insula a fost locuită cu 300 de ani în urmă, încă există o casă cu o istorie fascinantă.

Insula este situată în frumosul arhipelag Vestmannayjar și la începutul secolului al XVIII-lea pe ea a locuit o populație de cinci familii care s-au ocupat cu pescuitul, vânătoarea de păsări și reproducția bovinelor. Cu toate acestea, familiile erau total izolate de civilizație și lucrul acesta a devenit extrem de dificil, așa că până în 1930 și ultimul locuitor a părăsit insula, scrie kucastil.rs.

Misteriozna-kuća-na-napuštenom-ostrvu-4.jpg

În deceniile care au urmat, foștii locuitori ai acestei insule și-au dat seama că nu există nici un loc mai bun pentru vânarea păsărilor sălbatice, așa că în 1954 au construit o casă care au folosit-o în timpul misiunilor lor de vânătoare. Despre această casă, poreclită și casa misterioasă, decenii în șir circula o mulțime de povești, iar cele mai recente speculații spun că aparține unui miliardar excentric, sau că e donată celebrei cântărețe islandeze - Bjork.

 

Articole similare selectate pentru tine

Insula Saan sau Ada Kaleh

Ada Kaleh (din limba turcă Ada Kale, însemnând Insula Fortăreață) a fost o insulă pe Dunăre, acoperită în 1970 de apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier I. Insula se găsea la circa 3 km în aval de Orșova și avea o dimensiune de circa 1,7km lungime și circa 500m lățime. Era populată de circa 600 de turci.

Insula mișcătoare din Argentina

Insula înoată pe un lac la fel de rotund și ocupă 4/5 din suprafața acestuia, ceea ce face ca lacul să semene cu o semilună.

Casa din Râtișor

La sfârșitul secolului XIX și începutul secolului următor, în arhitectura populară din Râtișor apar schimbări care au ca obiectiv ameliorarea condițiilor de viață și a dezvoltării culturii la un nivel mai înalt.