Timişorenii la Târgul de carte de la Novi Sad

Mar 09, 2017

01otvaranje-sajma-knjiga-novi.jpg

Primăria oraşului Timişoara  a fost invitată de organizatori la evenimentele care au loc la Târgul de carte de la Novi Sad.

Acceptând invitaţia novosădenilor, primăria din Timişoara  s-a adresat editurii Universităţii de Vest,  editurii Brumar şi Fundaţiei Triade  care vor expune la Târg un stand special, anunță rtv.

Ceea ce este interesant este faptul că vizitatorii vor putea să achiziţioneze o parte din cărţile publicate la editurile timişorene în ultimii ani şi  expuse la Târg” – a spus prof. Dr. Otilia Hedeşan de la Universitatea de Vest într-o declaraţie făcută Redacţiei programului în limba  română.

Între 6 şi 12 martie, cât durează Târgul, vor avea loc două evenimente: luni, la ora 15.00 întâlnirea cu interlocutoarea noastră,  autoarea volumului „Luai Uzdâniu cu-amănuntu„ şi povestitoarea prodigioasă despre care a scris Mărioara Sîrbu.  La fel, va fi prilejuită o întâlnire cu apreciatul scriitor Radu Pavel Gheo.

Mă bucură această invitaţie. Novi Sadul şi Timişoara au câştigat fiecare  separat, dar totuşi împreună, titlul de capitale culturale europene pentru anul 2021.  Acest lucru se datorează felului în care oamenii se respectă şi se acceptă unii pe ceilalţi” – a spus Prof. Dr. Otilia Hedeşan.

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Timişoara, Capitala Europeană a Culturii în 2021

Timişoara a câştigat marea competiţie pentru Capitala Europeană a Culturii în 2021. Aceasta a fost decizia juriului internaţional delegat de Uniunea Europeană, care a venit la Bucureşti să stabilească ce oraş din România va fi investit cu râvnitul titlu pentru care s-au mai bătut Baia Mare, Bucureşti şi Cluj-Napoca, toate rămase în bătălia finală.