Firmele din județul Timiș caută cu disperare forță de muncă

Jun 02, 2017

jobs838-1-940x400.jpg

Timişul atrage numeroase persoane din alte judeţe care caută locuri de muncă, pentru că posibilităţile de angajare de aici sunt incomparabil mai bune decât în majoritatea judeţelor.

Ultima rată a şomajului raportată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este de 1,13 la sută la nivelul Timişului, vicecampion naţional la acest capitol, fiind întrecut doar de Ilfov, cu 1,08 la sută. Pentru angajatori, însă, şomajul aproape inexistent reprezintă o foarte serioasă problemă.

Organizaţiile patronale, dar şi Camera de Comerţ, încearcă să găsească până şi peste hotare persoane dispuse să muncească în Timiş. Asemenea contacte au fost stabilite, de pildă, cu autorităţile sârbe, dar şi cu cele din, hăt, Republica Moldova. Cu alte cuvinte, e foame mare de personal în Timiş…

Companiile din domeniul producţiei de componente auto se confruntă cu deficitul cel mai serios de personal. Firmele de construcţii, la rândul lor, caută cu disperare meseriaşi şi nu prea găsesc, problema fiind mai acută în această perioadă în care numărul de lucrări este foarte mare. Totodată, societăţile din domeniul industriei uşoare, cu precădere din sectorul textilelor – unul foarte bine reprezentat în Timiş – găsesc foarte greu persoane dispuse la un angajament. Nici supermarketurile nu reuşesc foarte uşor să-şi completeze schema de personal.

Potrivit datelor de care dispune agenţia specializată în ocuparea forţei de muncă, Timişul nu are domenii economice în care să existe un excedent de forţă de muncă.

salariul-mediu-in-industria-automotive-la-brasov-1579-de-lei-800.jpg

Puţinele persoane care nu îşi găsesc un post pentru care au calificarea necesară pot apela la serviciile noastre, respectiv la cursurile pe care le organizăm. Sunt foarte multe persoane care se recalifică în domenii precum operarea pe calculator, marketing, secretariat sau alte câteva domenii în care se pot găsi uşor locuri de muncă”, afirmă Simona Potîng.

De asemenea, absolvenţii de liceu, dar şi de studii superioare, sunt în atenţa a foarte mulţi angajatori timişeni.

Nu ne aşteptăm ca în toamnă să avem foarte mulţi absolvenţi ca şomeri indemnizaţi, pentru că posibilităţile de angajare care li se oferă sunt foarte multe. Totodată, sunt numeroase companii, mai ales multinaţionale, care fac recrutări cu ajutorul firmelor private specializate”, susţine reprezentanta AJOFM Timiş.

Anca Toma şi Tudor Lengher

 

Articole similare selectate pentru tine

Zilele Voivodinei la Timişoara

Printr-un management turistic foarte eficient sârbii şi-au dat seama că în zona Banatului românesc există o sursă inepuizabilă de viitori clienţi pentru frumoasele staţiuni din Serbia.

Voivodina, un uriaș potențial turistic

La sediul central din piața Operei al Camerei de Comerț Industrie și agricultură Timiș a avut loc o întâlnire de suflet cu vecinii și cei mai noi parteneri, Camera de Comerț a Voivodinei. Evenimentul a fost prilejuit de Zilele Voivodinei la Timișoara 2017.

Un băiat, vorbind la telefon, în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Este vorba despre o lucrare, care a atras atenţia timişorenilor, şi nu numai, care au avut drum prin Piaţa Libertăţii. Astfel, băiatul stilizat, care vorbeşte la telefon, şi-a făcut rapid „apariţia” si pe Facebook, unde a dat prilej, bineînţeles, la comentarii.