Drapelul Naţional, simbol de suflet al tuturor românilor

Jun 28, 2017

thumb-1400x733.jpg

În 26 iunie, sărbătorim Drapelul Naţional, simbol de suflet al tuturor românilor. Atestat documentar încă din cel de-al patrulea deceniu al secolului al XIX- lea şi consacrat în mod oficial de mişcarea revoluţionară de la 1848, tricolorul ne-a însoţit şi continuă să ne fie alături în momente cruciale ale istoriei noastre.

Flamura tricoloră a însufleţit eroii acestei ţări în cumpăna marilor războaie, ne-a emoţionat în fiecare clipă în care un român a urcat pe podiumurile competiţiilor internaţionale de tot felul şi ne însoţeşte zi de zi, îndemnându-ne să rămânem demni şi siguri pe noi, la ceas de bucurie sau de restrişte.

Ceremoniile şi evenimentele organizate cu acest prilej peste tot în ţara ne aduc împreună, în jurul stindardului roşu – galben – albastru. Însă ceea ce ne uneşte cu adevărat este mândria de a-l vedea fluturând între steagurile lumii: la Bruxelles, în faţa sediilor Uniunii Europene şi NATO, la sediul ONU din New York.  Prin drapelul său, România este prezentă în cele mai importante instituţii regionale, europene şi internaţionale. Sub culorile sale, noi toţi reprezentăm România.

În ajunul Marelui Centenar din 2018, când vom marca unitatea fiinţei naţionale, tricolorul trebuie să  reamintească românilor din întreaga lume de apartenenţa la istoria, valorile, tradiţiile şi spiritualitatea care ne fac ceea ce suntem şi ceea ce vom fi.  Încărcat de forţă şi de speranţă, fie ca Drapelul Naţional să se ridice, acum şi pururi, deasupra României puternice, libere, democratice şi prospere!

Deputat Angel Tîlvăr

Marin Gașpar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse commodo accumsan leo a ultricies. In commodo scelerisque tempus. Donec porttitor commodo molestie. Praesent imperdiet enim a magna vestibulum, at commodo ex auctor.

Articole similare selectate pentru tine

Voivodinenii cumpără terenuri agricole ieftine în România

Fermierii din Banatul sârbesc, în special cei care locuiesc în apropiere de granița cu România, deja au cumpărat sau planifică cumpărarea terenului arabil în România, prețul fiind fiind și de cinci ori mai ieftin decât în Voivodina.

Teatru de marionete în stil româno-ungar

E extrem de frustrant să fii ani de zile, chiar aproape timp de trei decenii, cea mai mică şi neînsemnată piesă dintr-un teatru de marionete. Pe scena politicului româno-maghiar, românii din Ungaria de azi, şi mă refer doar la comunitatea istorică românească, joacă rolul şoricelului cel prostuţ, care este şi el un personaj din piesă, pentru că Autorul aşa a vrut, dar este şi cel care îi deranjează, îi incomodează cel mai mult pe ceilalţi actori.

Sanctuar neolitic vechi de 6.000 de ani la Parța, în Timiș

Consiliul Județean Timiş anunţă valorificarea sitului arheologic Parța, în cadrul acestui proiect fiind prevăzută și crearea unui punct muzeal în localitate, pentru care a fost aprobat recent Studiul de fezabilitate.